Berta Sándor

Kriptovalutát fejleszt a PayPal

A virtuális fizetőeszközt az amerikai dollár árfolyamához rögzítik.

Tavaly márciusban a PayPal bejelentette, hogy az Amerikai Egyesült Államokban lehetővé teszi a kriptovaluták használatát és arra akar összpontosítani, hogy segítse a digitális pénzek általános elfogadását, amelyre szükség van, mert világszerte egyre inkább elterjednek a digitális fizetések és a kriptovaluták.

A társaság most a Bloomberg hírügynökségnek megerősítette azt az információt, hogy saját virtuális fizetőeszköz megalkotásán dolgozik. A Paypal Coin nevű digitális pénz úgynevezett stablecoin lesz, vagyis az értéke a hagyományos valuták árfolyamához lesz kötve, ezáltal elkerülhetővé válnak a nagy árfolyamváltozások.

A Paypal Coint 1:1-ben váltanak át az amerikai dollárra. A hírt elsőként a Steve Moser által szerkesztett The Tape Drive nevű oldal közölte. A fejlesztő a PayPal iOS-alkalmazásának a kódjában fedezte fel az információt. A szoftverrel már most is lehet kriptovalutákat (bitcoin, bitcoin cash, ethereum, litecoin) vásárolni.

A vállalat szóvivője elmondta, hogy ahhoz, hogy a projekt megvalósuljon, szorosan együttműködnek a szabályozó hatóságokkal. Az elkészített logó egy belső pályázat keretében valósult meg, de még nem tekinthető véglegesnek. Fernandez da Ponte, a PayPal kriptoügyekért felelős menedzsere hozzátette, hogy most még nincsen a stablecoinokkal kapcsolatos ideáljuk, így a fejlesztés inkább a biztonsági kihívásokra adott válasznak tekinthető.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • DRFlame #3
  Sokan ennyire hülyék és ezt ki is használják az okosabbak. Elon Musk fingik egyet a twitteren és a fingcoin ára 200-szorosára nő. Mi ez ha nem hülyeség? :) Remélem mielőbb lecseng ez a kriptoőrület. Alapvetően nincs bajom a technológiával, csak a körülötte levő mánia már elég sok és sok szempontból is káros.
 • RJoco #2
  Most csak szerintem nézik hülyének az embereket vagy tényleg ennyire hülyék az emberek?
  Már évek, ha nem inkább évtizedek óta létezik a digitális pénz. Minden országnak megvan a sajátja. Bankkártyával és/vagy online felülettel működik.
  Ha nem veszed ki ATM-ből, akkor soha nem is látod. Csak digitálisan létezik.
 • kvp #1
  Teljesen mindegy, hogy a paypal SQL adatbazisaban van az embernek a szamlajan X dollar vagy X paypalcoin, ugyanugy 1 dollart er. Ha viszont engedik a paypal adatbazisat megkerulo tranzakciokat (tehat ket paypal user utalhat egymasnak egy harmadik, nem paypal user-en kersztul), akkor pedig az europai penzmosas elleni torvenyeket sertik meg. Ilyen fejlesztesekre jelen formajaban eleg ertelmetlen penzt koltenuk.