Berta Sándor

Tiltott szerződéses rendelkezések miatt vizsgálják Lengyelországban a PayPalt

A fizetési szolgáltató szankciós jogát veszik górcső alá.

Az illetékes lengyel szabályozó hatóság, az UOKiK bejelentette, hogy eljárást indít a PayPal ellen esetleges tiltott szerződéses rendelkezések miatt. A kiszabott lehetséges bírság a vállalat bevételének 10 százalékát is elérheti. A hivatal azért folytat vizsgálatot, mert kétségei vannak a PayPal azon jogával kapcsolatban, hogy szerződéses szankciókat alkalmazzon, mint például a számlákhoz való hozzáférés blokkolása, pénzügyi szankciók vagy a szerződések felmondása.

Az UOKiK szerint a tiltott tevékenységek, amelyek szankciókat vonhatnak maguk után, nem egyértelmű módon vannak leírva és a felhasználók nem biztos, hogy pontosan értik, mi nem megengedett, és milyen lépéseket tehet a cég ilyen esetekben. "A szerződéseknek, és különösen azoknak a részeinek, amelyek a tiltott tevékenységek negatív következményeit határozzák meg, egyszerű és érthető, ugyanakkor pontos nyelvezetűnek kell lenniük, és világosan meghatározott kritériumokon kell alapulniuk" - mondta Tomasz Chrostny, az UOKiK vezetője.

A PayPal e-mailben küldött nyilatkozatában közölte, hogy megfelelő választ fog adni az UOKiK-nak a kérdésben. A társaság emellett hangsúlyozta, hogy továbbra is mélyen elkötelezett a megfelelési kötelezettségei iránt és világszerte szorosan együttműködik a szabályozó hatóságokkal annak érdekében, hogy betartsa az összes vonatkozó szabályt és előírást azokon a piacokon, ahol működik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Arnika19 #2
    Ez nem igaz, 180 nap után megkeresnek és az általad megadott számlára kiutalják az egyenlegen maradt pénzt. Az értesítőjük tartalmazza ezt a szöveget.

    You'll be able to withdraw any money in your account 180 days after your last transaction. We'll email you when it's ready to be withdrawn.
    Van már hivatalos magyar nyelvű értesítőjük is: Az egyenlegen szereplő minden összeget 180 napig visszatartunk, majd ezután elküldünk Önnek egy e-mailt a pénz átutalására vonatkozó utasításokkal.

    Bár sok ez az idő és azokra vonatkozik akik megsértették a felhasználói megállapodás kitételeit.
    A lengyelek is olyanok mint a magyarok ha nincs a szájukba rágva a szöveg akkor nem értik, de a gond az hogy mindkét országban sok a funkcionális analfabéta.
    Utoljára szerkesztette: Arnika19, 2022.11.28. 07:02:00
  • zola2000 #1
    Na igen, sok eset van, amikor egyszerűen csak megszüntet a Paypal számlákat amin pénz van, és ilyenkor a pénz a paypalé marad? Elég furcsa szabály.