Alex

Tükör nélküli fényképezőgépet tervez a Leica is

A Leica vezérigazgatója bejelentette, hogy cége egy új kompakt fényképezőgép-rendszert fog bemutatni a 2012-es Photokina kiállításon.

A társaság elnöke, Dr. Andreas Kaufmann és vezérigazgatója, Alfred Schopf egy párizsi sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a német cég egy új kompakt fényképezőgép-rendszert fejleszt, amivel az elektronikus keresővel és cserélhető objektívvel rendelkező termékek piacát céloznák meg. "Ez több, mint egy ötlet" - mondta Schopf. "Már a következő kölni Photokinán bemutatunk valamit. Az új rendszerben legalább APS-C méretű szenzorok lesznek." - tette hozzá. Egyben azt is kinyilvánította, hogy termékük különbözni fog a többi ebben a szegmensben jelenlévő gyártó (Panasonic, Olympus, Samsung és Sony) elgondolásától."Mi mindig másként csináljuk a dolgokat."

Konkrét részletek tehát nem derültek ki, azonban azt még elkottyintották, hogy a használt elektronikus kereső a kiválasztott szenzor függvénye lesz. Ez a Leica immáron negyedik rendszere - jelenleg az M-rendszert, az S-rendszert és a rögzített optikájú X1-es kompaktot forgalmazzák. Korábban létezett az R-rendszer is, melyhez két éve akarták piacra dobni a digitális R10-es modellt, azonban akkoriban jelent meg az S-rendszer, és nem akarták megosztani erőforrásaikat a kettő között, így az R10-est 2009 júliusában ejtették.


Ma a Leica olyan sikeres termékeknek köszönheti jó pénzügyi eredményeit, mint az M9, az S2 vagy az X1. "Abban a helyzetben vagyunk, hogy azt csinálhatjuk, amit szeretnénk." - jelentette ki Schopf. A cégvezető közlése szerint eredményeik az öt évvel ezelőtti átszervezésnek köszönhetők, ami végül a Leica két évvel ezelőtti első full frame masinájához, az M9-hez vezetett. "Rengeteg megrendelésünk van, és a felhasználók csak a szállítási határidők elhúzódására panaszkodnak, fényképezőgépeink minőségére nem. Nem kötöttünk kompromisszumokat a kidolgozás terén, azt akarjuk, hogy megérje várni."

Arról is kérdezték az újságírók az elnököt, hogy nem tervezik-e a termelés kiszervezését Ázsiába, de ezt a német vállalat vezetője többször is határozottan cáfolta. "Komoly szakemberekkel dolgozunk, akik ha belenéznek egy optikába, tudják milyen korrekciók szükségesek. Ez 25 év tapasztalat eredménye, melyre lehetetlen másokat hat hónap alatt betanítani. Legalább négy vagy öt évbe telne, és ez idő alatt mit csinálnánk?"

Kaufmann azt is nyilvánosságra hozta, hogy egy új céget hoznak létre fotós könyvek kiadására, mely híres, illetve még fel nem fedezett fotósokkal fogja felvenni a kapcsolatot. Az első könyvük ősszel fog a könyvesboltokba kerülni, és az angol énekes, Seal látásmódját mutatja majd be.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • G_ArchAngel #8
    Eddig ez volt a gyakorlat.
  • Tetsuo #7
    Persze.
  • G_ArchAngel #6
    Árban.

    Belül pedig majd Olympus vagy Panasonic lesz.
  • Ferrer #5
    Teljesen hülyék a Leicánál! Eddig talán nem voltak elég kompaktak a gépeik? Ezzel nagyot fognak zuhanni..
  • Tetsuo #4
    Biztos keszulnek gozerovel, a szinfalak mogott...
  • Zoli007 #3
    Más ligában fociznak imho.
  • Cat #2
    Én inkább arra lennék kiváncsi, hogy a Nikon és a Canon miért nem csinál semmit ezen a területen, hogy engedhetik ezt meg maguknak.
  • bestpixel #1
    Kíváncsian várom, mi lesz, amiben különbözik majd a többiekétől?!