Alex

Fényképezőgép az Apple dizájnerétől

Most láthatjuk hogyan nézne ki az Apple iCamera, ha a vállalat ezzel a területtel is foglalkozna, ugyanis a cég fődizájnere, Jony Ive készített egy speciális Leica modellt.

A munkával a járványok elleni harc fontosságára kívánta felhívni a figyelmet az Apple dizájnere, Jony Ive és a Pentax K-01 mögött álló kreatív vezető, Marc Newson. Egyedi Leica M modeljüket ugyanis árverésre bocsátják, bevétele pedig az AIDS, a tuberkolózis és a malária visszaszorításáért küzdő The Global Fund alapítvány javára megy majd. A kiadott közlemény szerint a termék megalkotása 85 napig tartott és közel 1000 prototípust készítettek a folyamat során. A végeredményben Newson fényképezőgépről alkotott elképzelései és Ive részletek iránti megszállottsága egyaránt tükröződik, mely utóbbi napjaink minden Apple számítógépén és mobil eszközén is megfigyelhető. Mindezek ellenére az alumínium borítású, lekerekített eszköz tagadhatatlanul Leica maradt.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A tavaly bejelentett Leica M belseje változatlan, teljes méretű CMOS szenzor, nagy teljesítményű képfeldolgozó chip és 50mm-es f/2 fényerejű objektív van benne. Az árverést november 23-án fogja megtartani a Sothebys aukciósház. Minden bizonnyal nagy versengés lesz érte, de vevője nem fogja megbánni a vásárlást, hiszen az egyébként is 7000 dollárba kerülő alaptermék egy kiváló fényképezőgép.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • M2 #5
    De ezt ha a kezedbe fogod, újraértelmezi amit a fényképezésről előtte gondoltál! Mert ottan van benne a Revolúsöneri. :-)
  • fonak #4
    Retró dizájn :)
  • thsanyi5 #3
    Szóval ehhez már designer kell? Elég ocsmány szegényke, és micsoda szörnyű ára is van.
  • ugh #2
    Fogtak egy 70-es evekben legyartott ndk fenykepezogepet kihanytak a belsejet vagtak egy nyilast az lcd-nek es letusszentettek ezustel.
    Tul van fizetve emberunk.
    Szerintem...
  • harmi2009 #1
    Na ez pont annyira szép mint a Pentax K-01.