Gyurkity Péter

Az okostelefonok vezetnek az új vásárlásoknál

Miközben a Samsung már arat, az Apple készül új megoldásával, a HTC pedig ismét növelte bevételét, a tengerentúlon már az okostelefonokat választja a vásárlók többsége, igaz a teljes piacon még nem vezet a slágertermék.

A Nielsen felmérésében a március és május között regisztrált adatokat ismerhetjük meg, ezekből pedig tisztán kirajzolódik az aktuális helyzet, legalábbis az Egyesült Államokban, amely azonban több más régió számára is útmutatónak, példának számít. Ebben az időszakban az új vásárlók 55 százaléka már valamilyen okostelefont választott a hagyományos készülékekkel szemben, míg a teljes mobil szegmensben 38 százalékban határozható meg ezen termékek tulajdonosainak aránya. Az Android ezen belül 38 százalékkal vezet, előnye megkérdőjelezhetetlen.


A Samsung eközben nagy örömmel számolt be legújabb zászlóshajója, a Galaxy S II sikeréről, amely az Android 2.3-ra támaszkodva világszerte több mint 3 millió példányban fogyott el, alig 55 nap alatt a hivatalos bemutatkozás óta. Ennek közvetlen elődje 85 nap alatt érte el az elismerésre méltó számot, az utód pedig különösen Európában bizonyult nagy durranásnak, ahol nagyban hozzájárult a cég piaci részesedésének növeléséhez. Ez a folyamat a közeljövőben is folytatódhat, hiszen több latin-amerikai országban június végén rajtolt el a telefon, így onnan hasonlóan kedvező adatok futhatnak majd be.


Az utóbbi három hónapban készüléket vásárlók ilyen operációs rendszer mellett tették le a voksukat

Az Apple a maga részéről egyelőre készül, mégpedig az iPhone 5 és az iPad 3 piacra dobására, amely több forrás szerint is szeptemberben történik majd meg. Jelenleg partnerei, az egyes komponensekért, valamint az összeszerelésért felelős vállalatok végzik az utolsó simításokat az előzetes munkálatokon, előbbi készülékből a harmadik negyedévben 6-7 millió példányt szállíthatnak majd le (az iPhone 4 okostelefonnal együtt a család teljes forgalma 25 millió darab körül lehet), míg az iPad 2 és az augusztusban beinduló iPad 3 nagyjából 15 milliós példányszámban futhat be az ősz folyamán.

A HTC ezalatt sorrendben a harmadik negyedévben tudott új rekordot felállítani bevételei terén, így számukra is biztosítottnak látszik a kedvező folytatás.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • asysoft #17
  No és ez miért ment a #15-re válaszul, azt én sem tudom.
 • asysoft #16
  Bár nem szeretek "más pénztárcájában turkálni", de azért gáznak érzem, ha valaki olyan dolgok miatt vesz fel hitelt, mint amilyen a mobil-/okostelefon, vagy akár a TV. Mikor én vettem a telefonom, eladó szabályosan meg volt döbbenve, hogy nem részletre veszem, s míg számhordozási papírokat intéztük, mellettem is elment egy iPhone, természetesen részletre...
 • pixx #15
  Autót mindenki hitelből vesz, vagy a legtöbben, még külföldön is. Ezen nincs mit csodálkozni.
 • pixx #14
  Na ez hülyeség. Nézz fel egy két külföldi szolgáltató honlapjára, O2, vodafone stb.
  Ha számlás opciót választod, 18 hónapot aláírod ingyért odaadják, legrosszabb esetben 150 eurót kell fizetni, havi számla meg 40 euró. 200 perc, 200 sms, 1-2 gigás net.
  Én Írországban lakom iphone4 hozzád vágják, csak írj alá 18 hónapot. Viszont ha előbb felmondod a szerződést, jaj neked 200 eurós extra díj, plusz a hátralévő hónapot egybe kicsengetni.
  Én inkább ezért vettem meg cashre a telómat. Mondjuk itt kicsit több, mint egy heti fizum az ára.
 • Ender Wiggin #13
  Internet? Telefonálni meg nem lehet rajta. Bravó. Eddig 5140i-m volt, mostantól Sonim-om van, ami ugyan kevesebbet tud, de ugyan úgy víz, por és bizonyos fokig ütésálló, 10 napig bírja és nem dobja el a hívást, ha gyenge a térerő. De persze butatelefon.
 • donceleger #12
  Na ja! Ez egyféleképpen lehetséges. Szerintem ezen emberek 100%-a hitelből valósította meg az álmait. Akár az autót, akár a telefont! Máshogyan nem lehetséges! :)
 • torreadorz #11
  "i lett volna, ha nem lett volna gazdasági világválság? Vagy csak nálunk, itt Magyarországon kerül 160-170 ezer forintba? Mindenkinek van ennyi pénze, hogy meg tudja venni?"

  Gazdasági válság... :)

  Tegnap jöttem végig az M7-es autópályán Budapestig, a magyar rendszámú autók 90%-a, K-val vagy L-el kezdődött... Én elég jól keresek (nettó 250 felett) mégsem engedhetem meg magamnak hogy új autót vegyek, de úgy látszik hogy a magyarok 90%-a igen... De ugyanezt tapasztalhatod ha bemész bármelyik tesco parkolóban, az ott lévő autók 90% fiatalabb mint 3 éves... Ezen jókat mosolygok (bár inkább sirni kéne), mert pontosan tudom, hogy a 3 évnél fiatalabb autók gazdáinak a 80%-nak a havi keresete max netto 100k...

  Ezután ne csodálkozz hogy 100-200 ezres okostelefonnal szaladgál
 • kvp #10
  "minek ide ááándroid meg ájfon?!"

  A mai telefonok fo funkcioja a telefonalas mellett az internet elerese, tehat menjen rajta minden webes oldal (meg az indavideo is). Ezt a legtobb modern android-os telefon tudja. (sima flash nelkuli internet mar az ercisson t20-asokon is volt, 11 eve, en anno eloszor az elvirat neztem mobilneten a balaton kozeperol egy hajorol)

  "De tényleg legalább az ilyen 150-200ezres telefononnál megoldhatnák hogy aktív nyomogatással is menjen egy hétig, akkora összegnél szerintem beleférne."

  Megy, csak a jelenlegi aksi technika miatt egy 10 kilos litium foszfat aksi kell hozza. (lehet kapni adaptert, amivel a kulso aksi osszekotheto a telefonnal)

  "Amióta vannak ezek a vacakok, azóta van egy új gyakori feature... a drop call :-)"

  Ez inkabb csak az iphone-okra jellemzo. A samsung-okon az operacios rendszer szokta feladni. A sony-ericssonok meg mindig el vannak maradva szoftverileg. A htc-k altalaban jok, de ott meg az aksi az ami nem birja sokaig. Pl. 3D gyorsitassal, 3G-s netkapcsolattal (mmoprg) jo ha ket orat kibir egy telefon, ami azert eleg gyenge. Pedig telefonnak hasznalnalva nemi internet hasznalattal kibir 2 napot is. A masik gond meg a melegedes, mivel az aksiban levo energia nagyobbik resze meg mindig hove alakul, amitol neha 50 fokos is lesz a keszulek fem hatlapja. Mondjuk nem tudom mit lehet kezdeni a hovel, az aktiv hutesen kivul (egy telefonba a hutoventillator meg szerintem durva lenne).
 • coolbboy83 #9
  LG, Motorola, stb... annyi van mint a bucsuban :-)
 • coolbboy83 #8
  Nem tudom hol van 200 felett egy iPhone, mert 130 ért függetlenül van sok helyen... nem linkelem be a boltok helyét, mert akkor rögtön reklámozással vádol meg egy két idióta droid fórumozó...

  Egyébként valóban nem ártana már 4 - 5 napig bírnák ezek a szarok....
  Nem tudom hányan vettétek észre, de egy mezei Nokiával jobban lehet telefonálni, mint ezekkel a szarokkal.... mert mindent tudnak, de telefonálás terén érdekes dolgok vannak...

  Amióta vannak ezek a vacakok, azóta van egy új gyakori feature... a drop call :-)
  Főleg az androidos szaroknál van sok térerő probléma, és persze az iPhone sem kivétel ez alól...

  Ha egy szart kifogsz, ami hibás - akármilyen gyártóé is... MEGSZÍVTAD :-) főleg ha okosban vetted és nincs gar.

  Másik dolog.... ezek mind olcsóbbak nyugatabbra többségében lényegesen... és nem szivat a szolgáltató, hanem cseréli ha szar...

  Én úgy látom, hogy mindegyik cégtől volt nyűgösebb széria... havernak Galaxy S megpusztult 2 héttel a vásárlás után, nekem az iPhone 3 GS térerő gondos volt, a testvérem Galaxy S II be sem kapcsolt ott a boltban, amit adtak, az 3 nap után beszart.
  Unokatesóm Xperia X10 Mini Pro... nem ír be betűket, meg hasonló dologok..

  Szerintem a HTC lehet még a legnormálisabb, és az újak szépek is...nem olyan buflák fosok, mint egy wildfire vagy egy desire....

  HTC-vel negatív tapasztalata valakinek ?