Gyurkity Péter

Bemutatta első WP7-telefonját a Nokia

Zárt körben debütált a cég első (tervezett) WP7-okostelefonja, amely külsőleg kísértetiesen hasonlít egy már korábban ismertetett készülékre - nem kellett sokáig várni a hír kiszivárgására.

Az elmúlt napokban egymás után futottak be a hírek a Nokia háza tájáról, először a cég általános helyzetét ismerhettük meg, majd ezt követően - némi meglepetésre - egy MeeGo operációs rendszerre épülő telefont mutattak be, hogy azután szép csendben lerántsák a leplet az első Windows Phone 7 készülékről.

Egy kiszivárgott videóban ismerteti a cég első embere a fejlesztést, hangsúlyozottan arra kérve minden jelenlévőt, hogy tegyék el, illetve kapcsolják ki a felvételek készítésére alkalmas eszközeiket. A felhívás persze hiábavaló volt, az interneten röviddel ezt követően felbukkantak az első állóképek, majd pedig a bemutatóról készült teljes videó. Ezen egy, a nemrég ismertetett N9-re külsőleg nagyon is hasonlító okostelefont láthatunk, amelyen azonban ezúttal egy gomb is található, illetve a hátoldali LED-es vaku is máshol helyezkedik el.


Emlékeztetőül, gyorsan végigfutunk az N9 hardveres összeállításán, legalábbis a legfontosabb pontokon: 3,9 hüvelykes AMOLED-érintőképernyő (480 x 854 pixel felbontással), 1 GHz-es OMAP 3630 processzor, valamint 8 megapixeles hátoldali LED flash kamera. Az már biztos azonban, hogy a WP7-változat a hardveres téren nem pontos másolat lesz, hiszen az operációs rendszer által támasztott követelménynek legalább két ponton (kijelző, illetve processzor) nem felelne meg egy ilyen készülék, így azt továbbra sem tudni, hogy a Nokia pontosan milyen belsővel szereli majd fel a család első példányát, a telefonról csak annyit árultak el, hogy az a Sea Ray névre hallgat majd.

További részletek várhatóan a Londonban október végén esedékes Nokia World Conference alatt érkeznek majd, már amennyiben nem kerül sor újabb kiszivárogtatásra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • asysoft #9
    Gondolom nem akarta, hogy a kiszivárgó hivatalos videó vitorlájából kifogja a szelet valami:)
    Eszköz maga csalódás, mármint gyakorlatilag bemutattak egy kameragombbal rendelkező N9-et (külsőre, HW OS miatt más), amelyen egy vanilla WP7 fut... Legalább raktak volna oda egy dummy Ovi Maps tile-t a látszat kedvéért!:)
    Az akcentus pedig zseniális:)
  • nyuny01 #8
    WP7 annyira nekem sem jön be,viszont amire lecserélném az Androidos telefonom az a N9 lenne!Várós nagyon!

  • CybeRick #7
    Persze, hogy csak a hivatalosan "kiszivárogtatott" videó kerüljön ki.
  • endrev #6
    Áplikéjszn, introdúsn.. :D
  • NullZ3r0 #5
    Azért a karácsonyi szezonig nem ártana kijönniük valamivel.
  • passatgt #4
    a finn csávó akcentusa meg gyilkos, annyit értek hogy rrrrr
  • passatgt #3
    hogy mondja az elején, hogy rakják el a kamerákat:D
  • CybeRick #2
    Majd kiderül. Kell a verseny, nem lenne jó ha csak iOs és Android maradna.
  • Chronos2111 #1
    Ez kib**zott gyenge eresztés.. Inkább már akkor a MeeGo-s N9.