MTI

Sikeres volt egy laptop lopásgátló szoftvere

Visszakerült tulajdonosához az a laptop, amelynek pontos helyét és illetéktelen használóinak kilétét a gépre telepített lopásgátló szoftver derítette ki.

Joshua Kaufman lakásából márciusban tűnt el egy laptop, amelyről az elkövetők nem sejtették, hogy nyomkövető szoftvert is tartalmaz. Ezért amikor a gépet bekapcsolták és az internetre csatlakoztak vele, a beépített kamera titokban képeket küldött a lopott gép használóiról, miközben képernyőfotókat is csatolt a futtatott alkalmazásokról. A lopás elleni szoftver közvetlenül Kaufmannak küldte a bizonyító értékű kameraképeket, de a rendőrség ekkor még nem vette komolyan a bejelentést.

Az elkeseredett tulajdonos ezért a blogjára is feltette a laptoptól kapott fényképeket. A meztelen felsőtesttel ágyban netező Muthanna Aldebashi 27 éves taxisofőrt kedden tartóztatta le a rendőrség, a laptopot pedig már másnap visszaadták eredeti tulajdonosának.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #5
    "...de a rendőrség ekkor még nem vette komolyan a bejelentést." LOL Tipikus.
    A £850-es laptopomat elloptak, majd a rendorsegen mosolyogva mondtak, hogy persze, foglalkoznak az uggyel. Par nappal kesobb nem tudtak, mirol van szo, ujra adatfelvetel stb... majd egy het mulva kaptam levelet, hogy a bringamat nem tudjak elokeriteni! :O Nem is volt bringam, rohadjanak +. :)
  • uniu #4
    A kép megtekintése remélhetőleg választ ad a kérdésedre! :) Sztem be sem tudta kapcsolni :)
  • uniu #3
    egész pontosan: http://appleblog.blog.hu/2011/06/02/lefotozta_a_tolvajt_az_ellopott_mac

    kép a tolvajról:
  • sbuci #2
    Elég amatőr tolvaj volt, hogy a géphasználatot nem formázással kezdte :P
  • Cat 02 #1
    Reklám.