Alex

Olcsó okostelefon és ingyenes Facebook a Vodafone-nál

A Vodafone hálózatának megújítása után most tartalommal szeretné megtölteni azt, ezért olcsó okostelefont vezetnek be és ingyenes Facebook elérést kínálnak.

A vállalat május végén készült el központi infrastruktúrájának modernizációjával, amellyel töbszörösére növelték hálózati kapacitásukat, és terveik szerint 2012 nyarára már legalább az elméleti 14,4 Mbit/sec adatletöltési és 5,2 Mbit/sec adatfeltöltési sebességgel működik hálózatukon a mobilinternet. Hogy ez ne legyen kihasználatlan, arról olcsó, érintőképernyős telefonnal is gondoskodnak, a saját márkás Vodafone 858 Smarttal. Ez ugyan messze nem tartozik a technika élvonalába, hiszen még csak a Froyot, az Android 2.2-es verzióját használja, de megvásárlójának mégis belépést jelent az okostelefonhasználók egyre növekvő táborába.


Hogy csábítóbb legyen az ajánlat, a társaság két meglepetést is ad új vásárlóinak. Egyrészt a telefonról a Facebook használata bizonyos feltételek mellett az év végéig ingyenes, másrészt a telefont feltöltőkártyás csomagban megvásárlóknak 500 MB-ig nem kell adatforgalomi díjat fizetniük. (Ezt három hónapon belül fel kell használni, és a Vodafone közleménye külön kiemeli, hogy a díjmentes Facebook használat csak a Facebook mobil klienssel használható.) Az 500 MB elhasználása után automatikusan egy 50 megás csomagot aktiválnak, aminek havi díja jelenleg 1000 Ft.

A csak fekete színben kapható okostelefon érintőképernyője 2,8 collos, felbontása pedig nagyon csekély, alig 320x240 képpont. Kamerája 2 megapixeles, van benne GPS és FM rádió. A kapcsolódási lehetőségek között érdemes kiemelni, hogy a 3G/HSDPA mellett a WiFi-hálózatokra is rá tud csatlakozni, azaz ahol van ingyenes hotspot (például egyetemeken, vendéglátóipari egységekben), onnan ingyen lehet internetezni. Az alapból 130 MB belső memóriával rendelkező készülék tárhelye microSD kártyával 32 GB-ig bővíthető. A telefon 528 MHz-es processzort tartalmaz, készenléti ideje maximum 380, míg beszélgetési ideje maximum 4,5 óra.


A cég tegnap este a Westend közepén Wolf Kati részvételével egy bevezetőbulit is tartott, amin 100 ilyen készüléket sorsoltak ki a piros polóban megjelentek között. A telefont feltöltőkártyával 19 990 forintért árulják, míg előfizetéssel akár 70 forintért is elvihető.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Inquisitor #14
    A Telenor meg a Hipernetet 21Mbittel akarja indítani nyár végén. Marha kíváncsi leszek a lefedettség alakulásárra, nemkülönben az árakra.
  • sanyicks #13
    és mire nem elég a 14mbit? Ellenben mire elég az az 1-2 gigabájt?
  • narumon #12
    Olyankor jön jól a gyorsabb net, amikor én pl korházban voltam, és a netbookra rákötöttem a telefont, és normálisan tudtam netezni. Meg tudtam nézni este a meccset neten meg stb. Tehát nem ördögtől való gondolat mobilon sem a gyorsabb net, persze felhasználás függő.
  • LaMeRick #11
    Legyél nyugodt, Budapest is le van kartellezve, idestova kb. 10 éve van UPC 2 utcányira(300m) a lakhelyemtől, digikábelről nem is álmodom. Ez a tréonlány felségterülete.

    A cikkben szereplő 50 mega meg kb. ugyanolyan gusztustalan mint a T "bit" alapú számlázása. A fészbúkot meg nyomkodja 320*240-en aki akarja. Persze a semminél már egy fokkal jobb...
  • Gerygrey #10
    *vidéken = megyeszékhelyeken
  • Gerygrey #9
    terveik szerint 2012 nyarára már legalább az elméleti 14,4 Mbit/sec adatletöltési és 5,2 Mbit/sec adatfeltöltési sebességgel működik hálózatukon a mobilinternet.

    Ja, Budapesten és vidéken valószínűleg, míg a városok 10 kilométeres körzetén kívül továbbra is marad a használhatatlan GPRS.

    Szerintem mobilra 2-3 megabitesnél gyorsabb net teljesen felesleges (itthon is csak a munka, na meg a torrent miatt kell a 120-as Fiber Power, az is leginkább a 10 megabites feltöltési sebesség miatt) de az jó lenne, ha mindenhol elérhető lenne.

  • hunwhite #8
    Beetetés! Aki ismeri annak nem kell! Aki nemismeri az eliszi és kipróbálja. A következő hónapban pedig belenyúl az amúgy is léttező 2000 ft-os csomagba.
  • Nailyenugysincs #7
    Am meg nem éri meg 50 megás netet venni mert amikor legutoljára beszéltem egy vodás csajjal akk azt mondta hogy az 50 megás 1000 de az 500as meg csak 2000. szal nem vágom hogy miért így csinálják.
  • Nailyenugysincs #6
    Csak az új telóknál van ingyen face?
  • fergusonpapa #5
    jaja,én ugy vagyok vele h egyre olcsobb, és sztem olyan 1 év után már 500mega is lesz normálisabb áron ami szerintem egy telefonnak elég.

    Mert álltalában az ember csak néha veszi elö,például én nyáron nagyon ritkán vagyok gépközelben és bármi van telot gasználom aztis napi félorára max 1,azthittem már 100mega elég azt irták h egésznap ebuddy melett sem éri ela havi 50-60at meg hasonlok aztán csalodtam 1hét se kelett és már jött az sms...