Berta Sándor

Egy színész töltött fel sikerfilmeket a webre

A Szövetségi Nyomozó Iroda Wes DeSoto amerikai színészt gyanúsítja azzal, hogy a világhálóra feltöltötte A király beszéde, a Fekete hattyú és más filmek illegális kópiáit.


Wes DeSoto
Az FBI házkutatást tartott DeSoto házában. A férfi tagja az Amerikai Színészek Szakszervezetének, de nem egy ismert színész, korábban egy kisebb szerepet kapott a CSI: A helyszínelők című televíziós sorozatban. A hivatal azt gyanítja, hogy Wes DeSoto töltötte fel mf34inc néven a The Pirate Bay BitTorrent-tracker segítségével a világhálóra A király beszéde, a Fekete hattyú és más alkotások kalózmásolatait. A legjobb film díját elnyerő alkotás esetében a felhasználó kommentben jelezte is, hogy a letölthető kópia az SAG tagjai számára hozzáférhető HD-minőségű screener másolata. A nyomozók most arról próbálnak megbizonyosodni, hogy a férfi tagja-e a TiMPE fájlcserélő csoportnak és ő használta-e az mf34inc nevet. Amennyiben igen, akkor szinte teljesen biztos, hogy ő volt a feltöltő.

A Wired úgy tudja, hogy a szövetségi ügynökök a színész házában elsősorban olyan dokumentumokat és bizonyítékokat kerestek, amelyek egyértelműen bizonyítják, hogy kapcsolatba hozható a TiMPE csoporttal vagy a The Pirate Bay trackerrel. Ugyanakkor azt egyelőre nem lehet tudni, hogy az FBI munkatársai találtak-e ilyen dokumentumokat vagy sem. Wes DeSoto mindenesetre értetlenül áll az események előtt. Egy telefoninterjúban kijelentette, hogy semmi köze nincs a TiMPE tagjaihoz. "Egy senki vagyok a fájlcserélő világban. A vizsgálat túlzó és egyben az adófizetők pénzének elherdálása" - tette hozzá a színész.

Az FBI azután rendelt el nyomozást az ügyben, hogy az Amerikai Mozgókép Szövetség (MPAA) felhívta a hivatal figyelmét arra, hogy különböző filmek illegális, de jó minőségű másolatai már jóval a DVD-n való hivatalos megjelenés előtt megjelennek a BitTorrenten. DeSoto azután került a Szövetségi Nyomozó Iroda látókörébe, hogy a felvételekben elrejtett vízjelek egyértelműen hozzá vezettek. Az MPAA nem akarta kommentálni a fejleményeket. Az ügyben vádemelés még nem történt, az érintett torrenteket azóta eltávolították a portálról.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #12
    torrentrol volt szo..
  • Rotyoka #11
    Mondjuk egy sms warez-es üzemeltető fizet neki mondjuk 5000$-t.

    És neki ez miért jó?
    Mert nála lesznek fenn a legújabb filmek mindig, és oda fognak sokan befizetni ill. 10x annyian fogják nézni a weboldalát amiből 10x annyi reklám bevétel fog keletkezni, és ő így csinál az 5000$ ból 10.000$-t
  • bigjoe #10
    Basszák meg a zsaruk. Gyilkosokat, rablókat kellene hajtaniuk, és ha elfogyott az összes bűnöző az utcán akkor esetleg jöhetnek az ilyen ügyek..
  • Tetsuo #9
    Ki fizet ezert? Hogyan lesz nyereseges az, hogy vki filmeket tolt fel torrentre?
  • Rotyoka #8
    Hidd el nem kevés pénzt kap érte
  • Merces #7
    ..miért az FBI foglalkozik az üggyel?
  • Tetsuo #6
    A vizjelrol mindenki tud, aki megkapja a filmet, kiadas elott. Alair egy nyilatkozatot, hogy soha senkinek.. blabla, a vizjel pedig, ami a kapott filmben van elrejtve meg atkonvertalassal is valoszinuleg megmarad.
    Aki megkapja ezeket a filmeket, az nem lehet ennyire hulye. Raadasul mi celbol rakja fel? Penzert, vagy O Robin a lakli? :S
  • Deadman #5
    Azért a cikk címe félrevezető finoman szólva .... Gyanúsításról van szó, a cikk címe pedig tényt közöl.
  • kisemlős #4
    én például nem. Megosztod velem?
  • Tetsuo #3
    Mondjuk eleg hulye, ha tenyleg o tette. A vizjelrol alapbol mindenki tud. :S