MTI

iPad-ot kapnak a magyar kormány tagjai


Szájer József iPadon írta az új alkotmányt
Néhány héten belül helyettes államtitkári szintig iPad2 táblagépet kapnak a magyar kormány tagjai - értesült a Világgazdaság.

A lap információi szerint a táblagépek beszerzése már folyamatban van. A kormánylista alapján számított hozzávetőlegesen 90 darabos tétel mintegy 16 millió forintos kiadást jelent az államnak.

Ennek a mennyiségnek a beszerzése szállítási oldalról várhatóan nem okoz gondot még akkor sem, ha az amerikai Apple a globális gyártási problémák miatt a vártnál szűkebben méri a magyarországi iPad2-kvótát.

Magyarországra az iPad2 szállítmányok ugyan folyamatosan érkeznek, ám alig pár száz darabos tételekben. Az előállítási nehézségeket a Japánban bekövetkezett földrengés nyomán részlegesen leállt elektronikai gyártás okozza.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • vision5 #40
    Az nem zavarja cseppet se őket hogy tőlünk nyugatabbra meg éppenhogy betiltották az iPhone/iPad/BlackBerry használatát állami szinteken, biztonsági problémák miatt. Igaz a balfékek még a Facebookon is nyomulnak.
  • morden #39
    A lényeget szerintem: van gondolom asztali gépük, van laptopjuk, telefonjuk, mi a fenének még a lehető legdrágább csúcstechnológiás tablet, aminek erősen megkérdőjelezhető a használhatósága ( vagy ha pdfet akarnak olvasgatni vehettek volna 100 dollárért e-book rader és kész, a maradék pénzből még 100 ösztöndíjat kiosztani az arra érdemeseknek.)
  • zola2000 #38
    szerintem egy táblagépen ezerszer kényelmesebben lehet pdfet olvasni mint notin, akkor inkább kinyomtatják, így talán nem

    bár tudom itt egyesek szerint a pc mindenre elég kell hogy legyen :)
  • ADAMEX9 #37
    Köszönöm az értelmes megnyilvánulást
  • morden #36
    Egy kis 60 ezres EEE PC is tökéletesen megfelel arra a célra amire használni fogják derék politikusaink. A fenmaradt pénzből pedig lehet támogadni az új faceplam őrületet ami a XXI. század legcikibb jelensége és 12 éves kor fölött börtönnel büntetném az az idiótát aki képes ilyet belinkelni ...
  • atomjani #35
    Ha van laptop, akkor már eleve nem kell nyomtatni nagyon. Úgyhogy ez csak egy olcsó duma, hogy ez miatt kell leváltani.
    A meglévő laptop ellátja a funkcióját. Ne akarjanak ennél könnyebben hordozható eszközöket venni csak azért, hogy kényelmesebb legyen az életük. De nem is ez a gond.
    Sok képviselőnek van saját cége és egy sem utasította vissza. A saját cégük meg biztos adja nekik a pénzt rendesen. Állami pénzt elfogadni szégyen. Mert ez majdnem az, amikor ő kapja a pénzt, hogy vegyen ilyen hülyeséget. Csak így túlságosan feltűnő lenne. Egyébként is nem kevés pénzt kapnak a képviselők. Részletre is néhány hónapon belül is ki tudják fizetni.
  • bvalek2 #34
  • Tetsuo #33
    iPad ide vagy oda, a legtobb politikusnak a Dunabaloves jarna.
  • McCartman #32
    epic fail.

    le merem fogadni , hogy laptopjuk is van , közpénzből.
    az majd mehet a gyerek ezek szerint.
    ez megy csak fölösleges rongyrázás , elitizmus meg csak simán önös érdek.
  • ADAMEX9 #31
    És a kommentem többi részére is van válaszod? (ne olvasgassak már el 10+ híroldalt)