MTI

Felavatták a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat Kibertér műveleti központját

A Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat a magyar emberek biztonságáért dolgozik, és biztosítja azt a 21. század kihívásai közepette is - mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a szervezet Kibertér műveleti központjának épületáldási ünnepségén Budapesten.

A Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat "különösen kiemelt, különösen fontos nemzeti kincsünk", amelynek fejlődése, fejlesztése nagyon fontos mérföldkő a magyar haderőfejlesztés történetében. Emlékeztetett: a kormány évekkel az ukrajnai háború előtt kezdte meg a haderő fejlesztését. A miniszter megjegyezte, az 1950-es évek óta - amikor a rádiófelderítő ezred laktanyája volt a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat jelenlegi objektuma - a technika nagyon sokat változott, és ehhez alkalmazkodni kell. Fénysebességgel fejlődő informatikai hálózatok szövik át életünket, a mindennapok területére belopódzva, de beszivárognak a katonai műveletek területére is - jegyezte meg.


A miniszter hangsúlyozta: a kibertér katonai műveletekre felhasználása szükségessé tette, hogy az összes tudást, képességet egy helyre gyűjtve megépüljön a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat Kibertér műveleti központja. Szalay-Bobrovniczky Kristóf hangsúlyozta, a központban dolgozók szolgálata speciális, mert ugyan sérüléssel, vérrel nem jár, de folyamatos, állandó munkát jelent. A miniszter szerint a központ a magyar emberek biztonságát szolgálja majd a 21. század kihívásai közepette. Az épületet Berta Tibor dandártábornok, katolikus tábori püspök és Mészáros László alezredes, protestáns tábori lelkész áldotta meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!