MTI

Weboldallal változtatnák meg New York elhanyagolt részét

Egy vállalkozó szellemű internetes oldal arra buzdítja New York lakóit, hogy kreatív ötletekkel segítsenek átalakítani a város elhanyagolt és kiüresedett területeit a helyi kisközösségek és művészeti élet felvirágoztatása érdekében.

A tavaly decemberben útjára indított GreenSpaceNYC.org nevű oldal lényege, hogy a különböző társadalmi rétegekből származó emberek együttes erővel oldhassák meg a város belső problémáit. "Ez egy olyan közösségi fórum, ahol az embereknek lehetőségük nyílik megvitatni a fenntartható fejlődést biztosító ötleteiket" - hangsúlyozta ki Laura Scherling, a weboldal létrehozásában segédkezdő grafikus tervező. "Ez jelentheti például egy kiüresedett telek jövőjének, vagy egy új fejlesztésnek, illetve ötletnek a megvitatását is" - tett hozzá.

A weboldal hatására megszülető egyik első ötlet az volt, hogy rendezzenek időszakos, vagy állandó kiállításokat az elhagyott területeken, ezzel még szélesebb közönségek számára hozzáférhetővé téve a művészeteket. Az oldal szorgosan gyűjti azokat az adatokat, amelyek segítségével a honlapra látogató magánszemélyek, kormányzati ügynökségek, vagy különböző vállalatok pontos koordinátákat kaphatnak a város gazdátlan területeiről.

"A nagy, profitorientált vállalatoktól kezdve, a kisebb nonprofit cégeken át, egészen a magánszemélyekig, mindenki részt vehet a programban. A közösségekben megvan az a lehetőség, hogy a kormányzati hivatalnoktól kezdve a kis üzletemberig mindenki megtalálja a helyét" - mondta Scherling.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!