MTI

Mikroadományokat gyűjt egy honlap művészeknek

Akár egy dolláros felajánlásokat is vár az a "mikro-filantróp" honlap, amelyet a forrásban szűkölködő amerikai filmkészítők, írók, zenészek, képzőművészek, színházi alkotók javára indítottak azzal a céllal, hogy a közönség is hozzájárulhasson a művészi produkciók megvalósításához.

A www.unitedstatesartists.org címen található USA Projects eredeti alkotások számára gyűjt az adóból leírható adományokat, egyúttal összeköttetést teremt az érdeklődők és az alkotók között. A honlapon szereplő filmtervekhez például konkrétan megjelölt céllal és határidővel gyűjtik a pénzt. Amennyiben egy alkotás nem tudja a megjelölt időre összeszedni a szükséges összeget, az adományokat visszautalják.

A filmtervek és egyéb produkciók művészeti szakértők jóváhagyásával kerülhetnek a honlapra. Az oldalon egyébként építészettől a dizájnon át a színházig nyolc kategóriában szerepelnek a támogatható alkotások. A jelenlegi projektek listáján támogatható többek között egy melegházasságról szóló dokumentumfilm és egy fedélnélküliekről szóló színdarab is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!