MTI

Pekingnek nem tetszik az internetcenzúra bírálata

Kína visszautasítja az internet cenzúrájára vonatkozó washingtoni bírálatot, s ellenez mindenfajta kísérletet a belügyeibe való beavatkozásra - hangoztatta a kínai külügyminisztérium szóvivője csütörtöki tájékoztatóján.

Kína meg fogja erősíteni a véleménycserét és az együttműködést más országokkal az internetet érintő kérdésekben, s közösen törekszik velük az internet fejlesztésére, miközben ellenez minden külföldről érkező beavatkozási szándékot belügyeibe az internetszabadság ürügyén - húzta alá Ma Zhaoxu külügyi szóvivő. Hillary Clinton amerikai külügyminiszter keddi Kína internet-szabályozási gyakorlatát bíráló megállapításaira válaszul a szóvivő megjegyezte: Kína a nemzetközi gyakorlattal összhangban lévő törvényekkel és rendelkezésekkel szabályozza az internethasználatot.

A szóvivő kitért arra is, hogy a kínai kormány támogatja és ösztönzi az internet fejlesztését és a törvények alapján biztosítja az állampolgárok szólásszabadságát, beleértve az internetet is. Az amerikai Wall Street Journal jelentése szerint több szolgáltatónál törölték az Egyesült Államok pekingi nagykövetének követségi mikroblog bejegyzését, amelyben Jon Huntsman az internet szabadságáról szóló Clinton beszédet népszerűsítette és ajánlotta vitára.

Nem tudni, hogy a lépést kormányzati utasításra hajtották végre, vagy a követségi mikroblognak helyet adó szolgáltatók, a Sina.com és a Tencent.com maga döntött a bejegyzés eltűntetéséről - jegyzik meg hírügynökségi jelentések. Csütörtökön az amerikai nagykövetség munkatársának már gondja volt a Clinton-beszédtől teljesen független tartalom feltöltésével - közölte Richard Buangan követségi szóvivő.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • endrev #2
    De tényleg, mióta lett kis kezdőbetűvel írandó az Internet?
  • Amergin #1
    Éljenek a rohamdroidok, akik mindenütt "a dolgozó népet" szolgálják!