Gyurkity Péter

PlayStation Phone és Nokia E7 megjelenés

Miközben a Nokia némi csúszást követően végre piacra dobta üzleti szférában hódítani hivatott csúcskategóriás okostelefonját, a Sony Ericsson hivatalosan is lerántja a leplet megszellőztetett készülékéről.

Az amerikai Super Bowl alatt szerepelt első ízben a televízió képernyőjén a PlayStation Phone, amelynek érkezéséről már tavaly szó esett, ám a hosszú hallgatást követően csak az elmúlt hetekben erősödtek fel a várható megjelenésről szóló értesülések. A Sony Ericsson ezzel (meglehetősen költséges módon, hiszen a futballdöntő alatt nem adják olcsón a reklámszpotokat) hivatalosan is megerősítette az okostelefon debütálását.


A hardveres specifikáció terén nem várhatunk nagy meglepetést, szerencsére itt többet tudunk annál, mint ami a reklámban elhangzott (minden, amire szükséged van és amit igazán akartál), hiszen a tavaly, majd pedig januárban felbukkant pletykák erről is szót ejtettek. Eszerint az Android Gingerbread kap szerepet operációs rendszerként (nem véletlenül jelent meg a szoftver kabalafigurája a reklám központi elemeként), ehhez pedig 4 hüvelykes multitouch érintőképernyő, 5 megapixeles kamera, egymagos processzor, 512 MB RAM, valamint microSD, SIM, illetve microUSB csatlakozó, továbbá WiFi, Bluetooth 2.1 EDR és FM támogatás csatlakozik majd. A cég február 13-án, a Mobile World Congress alatt tartja meg a bemutatót.


Ami a Nokia fejlesztését illeti, a kifejezetten üzleti célokra szánt E7 megjelenéséről már decemberben sokat írtak, ekkor azonban erre nem került sor. A Symbian ^3 szoftverre épülő készülék hétfőn több piacon is elrajtolt, ám elsőként várhatóan az európai régió felhasználói vehetik majd kezükbe azt. Teljes, kicsúsztatható QWERTY-billentyűzet, 4 hüvelykes AMOLED-érintőképernyő (640 x 360 pixel felbontással), 256 MB memória, 16 GB-os belső flash-tároló, 802.11 b/g/n WiFi, Bluetooth 3.0, USB, GPS található a listán, innen pedig 8 megapixeles dual LED flash kamera sem hiányzik.

A felhasználók olyan szolgáltatásokra támaszkodhatnak, mint az Ovi Store, valamint a Mail for Exchange.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • qwer01 #12
    Osztom a véleményeteket. :)

    Nekem ezelőtt egy Nokia 6020-om volt. Használtam 4 évig, nem azért cseréltem le mert tönkre ment, hanem mert már szégyelltem elő venni az utcán. XD (Az akkuja meglepően jól bírta még akkor is 5-6 nap)
    Azután vettem egy Nokia 5310, azt sajnos elhagytam
    e-miatt rákényszerültem az anyám telefonjára egy SonyEricsson X8 ra. Hát mondhatom szerintem egy rakat hulladék, mind az anyaghasználat és összeszerelés, meg az akkuidőt is. Hamar lemerült 3-4 nap, pedig 4 hónapos a teló. Az anyag használatot illetően, a legolcsóbb műanyag és üveg, egy idő után azt tapasztaltam, hogy elkezdett nyöszörögni nyomás hatására.
    Kicsit kérdezősködtem az ismerősök, haverok között, és azoknak akiknek android volt a telefonján egyiküknek sem bírja az akkuja 4 napnál tovább. Pedig nekem fontos a hosszú akkuidő, mert sokat telefonálok. Meg amúgy is milyen már az hogy egy telefont egy héten többször kell tölteni. :S :) Meg egyébként is annál hamarabb tönkre megy az akku, minél többször töltjük.

    Tapasztalataim alapján csak annyit tudok hozzászólni, hogy szerintem nem véletlenül nem akarja lecserélni a Nokia a jól megszokott minőségi, és stabil Symbianját egy másik csili-vili, „testre szabható” valamire. „ha egy rendszer nagyon változtatható, akkor az egy idő utánm insatabillá válik” ezt egy informatikus ismerősöm mondta. :)

    Na meg szerintem az anyag és összeszerelési minőségben is üti a Nokia a többi mobilgyártót, kivéve a vele azonos vagy nagyobb minőséget képviselő Motorola vagy IPhone. Szerintem, de ez az én véleményem. :)

    Én inkább maradok a kicsit buta, nem nagy tudású de minőségi Nokia készülékeknél, az legalább nem merül le 4-nap alatt, meg nem kell évente új készüléket vennem, mert a Nokia ad a minőségre. :) Meg a minőségi mobilgyártók közül, ár, érték viszonylatban a Nokia a legjobb. Meg egy telefon amúgy is telefon, nem pedig számítógép, vagy játék konzol, a többi pedig csak egy plusz. De kinek mi jön be. :)
  • zidder #11
    Ma volt szerencsém kipróbálni egy E7-est, nagyon meggyőző. Nem fog magától oldalra csúszni, ezt másképp oldották meg:)
  • Ferrer #10
    Nem értem, hogy lehet egyeseknek a Nokia "A" telefon. Tényleg telefon, de kb. minden hülyén van rajta megoldva, a felhasználó képébe nyom mindent, azt is amit nem kéne. Ez már a 3310-es korában is baj volt. Akkor is inkább a hype adta el, meg most is (már ha e tekintetben az Iphone nem szorította még ki teljesen)
    Nekem Siemens C35-öm volt, ami abban a kategóriában sokkal sokkal jobb volt.
  • pasi29uk #9
    LG KS360an néha elcsúszik oldalra ha farmer van rajtam. Ez a model nem tudom mit érez, ha hasonlóra kényszerül mivel nem csak elcsúszik, hanem emelkedik is. Legalábbis próbál-na.
  • fergusonpapa #8
    korekt hozzászolás.kinek mi tetszik azt használja.

    én csak azt nem szeretem mikor rám akarják eröltetni meg hangoztatják a másik tipust szidva h az övék jobb.elvakultság fail.
  • Elemir #7
    Egyetértek veled!

    Én is jobban becsülöm a Nokiát, mint a többit. Számomra még mindig az a telefon. Össze-vissza elolvastam a teszteket, kevésnek érezték a Nokia N8-at. Én azért megvettem. Nincs olyan ami alkalmasabb lenne. (iphone kíméljen, annyiért két ilyet veszek)
    WP7 sem nagy szám, sok sok csili vili mind. SZép, gyors, tud. csak épp számomra egyik sem telefon.

    Félre ne értsetek, el tudom fogadni, ha másnak más tetszik, mást tart jobbnak.
    A sebességét, menüjét szidják sokan. Hát nem tudom. használható, én cska ajánlani tudom.
    Az E7 meg maga a pompa! Mondjuk kisértetiesen hasonlít az N8-ra.
  • CybeRick #6
    Üzleti szférában Symbian S^3 könnyen teljesíthet jobban, de ez elsősorban annak tudható be hogy az Android nem biztonságos rendszer "még". Ebben a szegmensben egyébként nem is az Android az ellenfele, hanem sokkal inkább a RIM Blackberry készülékei. Persze erről honnan is tudnának a droidfanok
  • Gerygrey #5
    LOL.

    Te sem sok Androidos telefont próbáltál :)
  • fergusonpapa #4
    istenem te netbetyár...ha annyira jólenne miért akarnak windowsal szerzödést kötni?! -.-"
  • Match #3
    Neked...

    Amúgy részleteznéd?