SG.hu

Internetes csaló sértettjeit keresi a rendőrség

Hónapok óta nyomozott a Tatai Rendőrkapitányság egy internetes csaló után, mire 2010. októberében sikerült a nyomára akadni és őrizetbe venni.

A 28 éves férfit előzetes letartóztatásba került, a Tatai Rendőrkapitányság nyomozói pedig újabb és újabb sértetteket találnak a folyamatban lévő nyomozás során. Az Olasz Tamás, Mersics Márk, Márki Márk és René Kevin Joel neveket használó gyanúsított az expressz.hu, a hardverapro.hu, prohardver.hu internetes oldalakon keresztül árult Nokia mobiltelefonokat, Ipod-okat és PDA készülékeket. A megrendeléseket a e-mail címen, illetve a 06-30/533-99-44-es mobilszámon fogadta a férfi. A pénzt vagy előre kérte, de a postást hiába várták a kifizetett áruval, vagy személyesen vette át a pénzt és adta át a mobilt, mely akkor még működött, utána viszont használhatatlan lett.

A Tatai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya tavaly nyáron kezdett el nyomozni a férfi után, miután egy tatai személy feljelentést tett ellene. Ő is megrendelt egy telefont, a vételárat is átutalta, de telefont nem hozott a postás.


Rosszabbul járt egy budapesti férfi, aki szintén egy internetes hirdetésre jelentkezett. 40.000 forintért mobiltelefont vásárolt tőle, de azt nem kapta meg azonnal, sőt saját meglévő készülékét is átadta a csalónak, hogy arról az adatokat mentse át az új készülékre. Megállapodtak egy újabb találkozóban, de a gyanúsított arra már nem ment el, mondván külföldre kellett utaznia, ahonnan nem tud haza jönni, mert nincs pénze a visszaútra. A sértett ennek költségét is magára vállalta, 80 000 forintot utalt át neki, majd ezt követően további valótlan tartalmú állításokkal újabb pénzt, több millió forintot.

A férfit végül, miután nevét többször is megváltoztatta, egy részletes adatgyűjtést és egy alapos, minden részletre kiterjedő nyomozást követően sikerült elkapnia a Tatai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának. A nyomozás során kiderült, hogy a férfi számos embertől csalt ki pénzt hasonló módon és a nyomozók gyanúja szerint több sértett lehet még szerte az országban.

A Tatai Rendőrkapitányság várja azok jelentkezését a 06-34/586-850-os telefonszámon, akik a 30/533-99-44-es telefonszámon, illetve a címen keresztül rendeltek műszaki cikkeket, de pénzükért nem kaptak semmit.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sz4bolcs #4
    "A sértett ennek költségét is magára vállalta, 80 000 forintot utalt át neki, majd ezt követően további valótlan tartalmú állításokkal újabb pénzt, több millió forintot. " -omg
  • willard #3
    Szimpi arc...
  • radical@work #2
    Amíg szar van addig légy is van. 1000x meg lett mondva hogy előre senkinek sem utalunk mégis vannak akik agyatlanok.
  • Riddick #1
    Az ilyen semmirekellő mocskok miatt van veszély az internetes kereskedelemben. Remélem min. 5évet lap,és köcsög lesz a sitten!!!