MTI

Szoftvermérnöknek a legjobb lenni az Egyesült Államokban

Várhatóan szoftvermérnöknek lesz a legjobb, olaj- és gázipari munkásnak a legrosszabb lenni az Egyesült Államokban 2011-ben - derül ki a CareerCast.com nevű munkaügyi portál felméréséből.

A szakportál kétszáz szakmát vizsgált meg a juttatások, a munkahelyi környezet, az állásszerzési esélyek, a stressz és fizikai követelmények vonatkozásában hivatalos hatósági adatok és tanulmányok alapján.

A felmérés szerint a legjobb szakma 2011-ben a szoftvermérnöki lesz, hála a high-tech készülékek és hozzájuk tartozó alkalmazások iránti töretlenül bővülő keresletnek. Az ebbe a szakmába tartozók kedvező karrierkilátásokkal vághatnak neki az idei évnek, munkájuk jellemzően alacsony stresszel, csekély fizikai követelményekkel és jó fizetéssel jár. Szintén jó helyzetben vannak a matematikusok, kockázatelemzők és statisztikusok. A lista élén végző szakmákban rendszerint több mint kétszeresét - átlagosan évi 84 ezer dollárt (17,9 millió forint) - fizetik, mint a lista alján szereplő munkák esetében - az átlag itt 31 ezer dollár (6,6 millió forint) körül mozog.

A legrosszabb állás a felmérés szerint az olajfúró kutakon és a gázvezetékeknél dolgozó munkásoké. Ők jellemzően napi 12 órát dolgoznak nehéz fizikai körülmények között, ráadásul munkájuk veszélyes is. A lista alján található még a vasipari munkás, a favágó, a tetőfedő és a taxisofőr.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • 37lz55 #11
  • JTBM #10
    Nem kell felülni a kommunista propagandának.

    Az US-ben kapitalizmus van, mindenki pontosan annyi pénzt keres, mint amennyire a piac értékeli a munkáját.

    A TESCO pénztáros képzése 8 általános + kb. 1 hét, egy programozóé meg egyetem/főiskola + 3-5 év gyakorlat.

    Az US-ban egyébként 2002-2008 között volt olyan időszak, amikor egy programozó csak a minimálbér 2-szeresét kereste, mert összement a piac, nem volt munka és korábban beözönlött évi 100K indiai programozó egyszerre az utcára került, nem ment haza, illegálisként akármennyi pénzért dolgozott...
  • Zoliz #9
    Mit jelent az, hogy "szoftvermérnök"? Most Mark Cukkenbergre gondolnak? Most majd mindenki Zukiberg akar lenni? Ehhez milyen végzettség kell? Mi az a szoftvermérnök?
  • Tetsuo #8
    Nem hiszem, hogy USAban megszakadnak, abbol kiindulva hogy hasonlo a moral, mint Angliaban. Errefele az infosok napi 2orat ha dolgoznak, abban sincs koszonet. ;)
  • Nailyenugysincs #7
    Évi 84000 dollárért én is végig dolgoznám a 8 órát
  • gombabácsi #6
    pedig usaban szerintem 2x annyit dolgoznak a "szoftvermérnökök" mint idehaza

    idehaza kb a 8 órából 4-et
  • Nailyenugysincs #5
    asszem rossz kifejezést használtam: képmutató nem akarok lenni. persze nagyképű se de ez most nem idepasszoló szó
  • Nailyenugysincs #4
    Nem akarok nagyképű lenni én is programozónak készülök de akkor szívás hogy ennyire alábecsülik azokat akik nélkül a gazdagok se lehetnének gazdagok.
  • Tetsuo #3
    A szomoru az, hogy a spekulacio es a showbiznisz messzemenoen tulertekel bizonyos munkahelyeket.
  • Cat #2
    "ha a sok olajkútról elmennének az emberek"

    Akkor menne oda más helyettük. Minden annyit ér, amennyiért helyettesíthető. Ha elmenne a tescoban dolgozó pénztáros másnap 5en jelentkeznének a munkáért. Ha nem jelentkeznek, akkor emelik a bért, és egyből jön ember. Tökegyszerű.

    (Egyébként az olajkutakon kifejezetten jól fizetnek, más kérdés hogy tényleg kurvakemény és veszélyes meló. Asszem 6 hetes vagy 3 hónapos váltások vannak, azaz ennyi ideig nem látod a családod, majd ugyanennyi szünet jön.)