MTI

Munkaközvetítő portált indít a Békés Megyei Önkormányzat

Online munkaközvetítő portált indít a Békés Megyei Önkormányzat több település könyvtárának közreműködésével - közölt Farkas Zoltán (Fidesz), a közgyűlés elnöke szerdán Békéscsabán.

Az önkormányzat még 2008-ban fogadta el azt a növekedésorientált gazdaságfejlesztési programot, amelynek egyik kiemelt célja a foglalkoztatási helyzet javítása - mondta a sajtótájékoztatón Farkas Zoltán, hozzátéve, hogy ennek egyik elemként indítják el az önkormányzat fenntartásában működő tudásház és könyvtár koordinációjával az online munkaközvetítést.

Ismertetése szerint a portál - amely november elsejétől működik élesben - egyszerre áll a munkaadók és az álláskeresők rendelkezésére. Az előbbiek elektronikus úton jelenthetik be munkaerő igényüket, míg az utóbbiak az internet segítségével regisztrálhatják magukat. A már teszt üzemmódban működő felületen mindemellett tájékoztatást kapnak az érdeklődők a megyében működő szak- és felnőttképző intézmények tevékenységéről, képzési profiljaikról. A portálon ezeken kívül megyei híreket is olvashatók, különös tekintettel a gazdasági élet főbb eseményeire.

A közgyűlés elnöke elmondta, hogy egyelőre nyolc település könyvtáraiba telepítik a számítógépeket, de célul tűzték ki, hogy a megye összes könyvtárában elérhetővé váljon szolgáltatásuk, így azok is hozzáférhetnek majd az információkhoz, akiknek nincs az otthonukban internetes kapcsolat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #1
    Vegre, haladnak a korral..