MTI

A WikiLeaks miatt pánikban a Bank of America

Széleskörű belső vizsgálat folyik a Bank of Americánál, miután Julian Assange, a WikiLeaks portál igazgatója bejelentette, hogy be akar dönteni egy jelentős bankot - közölte hétfőn a The New York Times.

Assange 2010 november 29-én mondta el, hogy a WikiLeaks birtokába jutott néhány titkos információnak, amelyet - feltehetően - a Bank of America egyik igazgatójának 5 gigabájtos merevlemezéről mentettek le. A banknál egy 15-20 fős munkacsoport azonnal belső vizsgálatot indított, amelybe bevonták a Booz Allan Hamilton tanácsadó céget is.

A kiszivárogtatás forrását a nyomozócsoportnak eddig nem sikerült megtalálnia. A kutatás elsősorban a Bank of Americának a Merril Lynch befektetési tanácsadó és a Coutrywide Financial jelzáloghitelező cég felvásárlásával kapcsolatos adataira összpontosul, mert a két ügylettel kapcsolatban 2009-2010-ben az amerikai értékpapír- és tőzsdebizottság (SEC) is vizsgálatot rendelt el. Assange a Forbes-nak adott interjújában úgy nyilatkozott, a legújabb leleplezés arra fog rávilágítani, hogy hogyan működik "a korrupció ökoszisztémája" Amerikában. A közlés tervezett időpontja egyelőre nem ismeretes.

A nyilvánosságra hozatal időzítése vélhetően attól függ, hogy mikorra sikerül az portál által zsákmányolt információhalmazt közérthető formába önteni. Assange a Computer Worldnek korábban azt mondta, hogy az egész anyagot publikálhatnák akár egy hatalmas Zip fájlban is, de azzal csak korlátozott hatást lehetne elérni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Hedgehunter #17
    Ez egy buzi szajhos.... Donteni kell a bankot nem beszelni rola...
  • Papichulo #16
    "Hát ezt velem is megtette a bankom igaz nem 1000 dolcsinál hanem 4 eurónál és egy magyar bank, ahol student kártyám van (érsd 0 forintot fizetek a banknak) szóval nem kell hasra esni alap dolgoktól. "

    Jol ertem, hogy egy 4 euros tranzakcio utan felhivtak teged, hogy tenyleg te fizettel-e, majd miutan mondtad, hogy nem es amugy is elloptak a kartyadat, jovairtak ezt az osszeget es meg aznap minden koltseg nelkul kuldtek egy uj kartyat? Melyik bank volt ez?

    "Nemtudom mi lehet a baj, de álltalában a kérdéseidre senki nem válaszol, mivel nem is kérdezel, hanem a saját véleményedet fogalmazod meg kérdésben és alapjáraton manipulatív) szóval fogalmazd át!"

    Ideznel par hasonlo kerdest, hogy lassam, hogy pontosan mire gondolsz?
  • morden #15
    Hát ezt velem is megtette a bankom igaz nem 1000 dolcsinál hanem 4 eurónál és egy magyar bank, ahol student kártyám van (érsd 0 forintot fizetek a banknak) szóval nem kell hasra esni alap dolgoktól.

    A tények elvileg nesokára jönnek a wikileakstől, türelem.

    Nemtudom mi lehet a baj, de álltalában a kérdéseidre senki nem válaszol, mivel nem is kérdezel, hanem a saját véleményedet fogalmazod meg kérdésben és alapjáraton manipulatív) szóval fogalmazd át!
  • sanyicks #14
    hát evvan az igazság néha fáj :) de ha nincs igazság az hosszútávon jobban fáj ;)
  • Eleskanyar #13
    ,,Ha a nyilvanossagra hozott informaciok miatt bedol a bank, azt a kisemberek szivjak meg"

    hm nem éppen, mert ált. minden országban van betétbiztosítási alap, ami pont a kisembereket védi, persze ha 100 milliód van a bankodban, akkor szívás :)

    egyébként nem fogok hirdetni egy bankot sem, de én pl pont az alapján kerestem bankot, hogy mennyire etikus a működése, végül találtam is olyat, ami vállalja, hogy nem ad kölcsönt etikátlan célokra, én dönthetem el minden betétnél, hogy a felkínált témakörökben milyen tevékenységekre adhatnak kölcsönt, így én nyugodtan alszom, hogy nem egy kínai aranybánya múködik pl részben az én pénzemből is cianidos technológiával (lásd tiszai szennyezés..)
  • Papichulo #12
    Bla bla bla...

    Egy tenyektol mentes, osszefuggestelen vagdalkozas egy kozgazdasagi szakembertol...

    Miert nem valaszolsz inkabb arra a kerdesre, hogy "Ha a te bankod dolne be a penzeddel egyutt, akkor is ilyen idiotakent orvendeznel?"

    Azt sem ertem, hogy egy torvenysertesekbol hasznot huzo ember, mint Assange, hogyan lett korunk Robin Hood-ja... patetikus.
  • Garrett27 #11
    "Ugy latom itt is rengeteg kozgazdasagi szakember van." és a többi szöveged.

    Szakember vagy nem szakember. Ez van. Ez itt egy fórum. Nem tudtad? Ami pedig Assange próbálkozását illeti, nem kell féltened a bankocskádat. Nem fog ETTŐL tönkre menni, mert majd úgyis lesz ki kisegíti. Assange pedig nem kell ahhoz, hogy egy bank of amerika tönkremenjen. Tönkre teszik ők saját magukat is. Persze akkor majd döngölheted a melled, hogy megmondtad, megmondtad...
  • Papichulo #10
    Osszefoglalnad nekem nehany mondatban, hogy itt mi volt a problema?

    1, Ez egy tegnapi eset. Nem tudom, hogy amikor meg regen a szamlamat nyitottam, honnan tudhattam volna errol.
    2, Velemenyem szerint egyik bank sem teljesen fedhetetlen. Viszont bankra szukseg van, tehat max. a kisebbik rosszat lehet valasztani.

    Ha a nyilvanossagra hozott informaciok miatt bedol a bank, azt a kisemberek szivjak meg es nem a bank tulajdonosai. Azok igy is, ugy is vigan megelnek a penzukbol. Ezert nem tartom megfontolt lepesnek, az illegalisan megszerzett informaciok, nagyvilag elotti kiteregeteset.
  • BlackVoid #9
    "Nem Assange miatt dölne be a bank, hanem a piszkos csalások, etikátlan befektetések és a vezetők hibái miatt."

    Meselj, milyen ilyenekrol tudsz a Bank of America eseteben!? Tudod, tenyeket szeretnek hallani?!

    Parancsolj:

    http://globaleconomicanalysis.blogspot.com/search?updated-max=2011-01-04T11%3A47%3A00-06%3A00&max-results=3
  • Papichulo #8
    Ugy latom itt is rengeteg kozgazdasagi szakember van.

    Nem csak attol tud bedolni egy bank, ha valamit rosszul csinal. Attol is bukhat, ha remhireket terjesztenek rola.

    "Talán nem kéne nem létező dolgokra hitelt kiadni, etc."

    Ja, hogy te mar azt is tudod, hogy mi derulhet ki a wikileaks iratokbol?! Assange sem kell ide!

    "Nem Assange miatt dölne be a bank, hanem a piszkos csalások, etikátlan befektetések és a vezetők hibái miatt."

    Meselj, milyen ilyenekrol tudsz a Bank of America eseteben!? Tudod, tenyeket szeretnek hallani?!

    "Az volt a hülye aki bízott egy ilyen bankban."
    "Amúgy meg nem árt megválogatni a bankot ahol az ember a pénzét tartja. "

    Persze mert itt mindenki ilyen szempontok szerint merlegel.

    Nekem peldaul eleg volt, hogy a Bank of America a vilag egyik legnagyobb bankja es mivel a ceges szamlank is ott volt, olyan felteleket kaptam, hogy hulye lettem volna ha kihagyom. Tobbek kozt azonnal platinum kartyat adtak.

    De elmondok peldaul nektek egy tortenetet ezzel a bankkal kapcsolatban.
    Egyszer egy buliban erosen ittas allapotban elvesztettem a kartyamat. Masnap delutan felhivtak a bankbol, hogy biztosan en vasaroltam-e aznap, hetvegen kora reggel $1000-ert ruhat, meg egyeb kamu dolgokat, mivel ez jelentosen elter a fogyasztasi szokasaimtol. Mondtam, hogy nem, es miutan megneztem, hogy megvan-e a kartyam mondtam nekik, hogy azt elloptak/elvesztettem. Erre elnezest kertek, hogy ilyen kellemetlenseg fordult velem elo, majd abban a percben jovairtak a szamlamon a kb. $1000-et es meg aznap kuldtek egy uj kartyat. Mondjatok barmit, de nekem ennel jobb bank nem kell!

    Aki meg azt hiszi, hogy nem fordulhatna elo ez az eset barmely bankkal annak "welcome to the real world"! Mindossze kell egy hulye, aki senkire es semmire sincs tekintettel es visszaell a megszerzett informaciokkal. Szerintetek peldaul mi lenne a korrektebb, ha egy hacker, aki betor egy bank halozataba, ott azonnal egy "drop database"-t ad ki, vagy aki szol a banknak, hogy ez rosszul van megcsinalva es eselyt ad a javitasra?

    Es akkor megkerdezem megegyszer, mivel erre a kerdesre nem erkezett valasz: "Ha a ti bankotok dolne be a penzetekkel egyutt, akkor is ilyen idiotakent vihorasznatok?"