MTI

Riasztókat kapnak idős, védtelen emberek Mezőtúron

Biztonságtechnikai eszközöket ajándékoz idős, védtelen embereknek Mezőtúron a helyi rendőrkapitányság és az önkormányzat a városban korábban elindított sértettvédelmi program keretében, közölte a város rendőrkapitánya.

Az akció keretében a kapitányság munkatársai az év utolsó napjaiban mozgásérzékelővel egybeépített 64 belépésjelző riasztót, 58 elektronikus ajtóéket, valamint 90 személyi riasztókészüléket adnak át a leggyakrabban bűncselekmény áldozatává váló embereknek, tájékoztatott Szakács László. Az alezredes közlése szerint a belépésjelző rendkívül hasznos lehet besurranó tolvajok ellen. Az ajtóék a bejárati ajtó alá helyezve a legkisebb feszítésre, nyitásra riaszt, míg a személyi riasztó, egyszerű kezelhetősége miatt az utcán is biztonságot nyújthat tulajdonosának. Utóbbi szerkezet a táska- és pénztárcalopások ellen is hatásos, tette hozzá.

A rendőrkapitány tájékoztatása szerint korábban 130 helyi lakos kapott hasonló segítséget. Az újonnan beszerzett, összesen 212 biztonságtechnikai eszköz felhasználásával jelentősen bővül az akcióba bevontak köre. A sértettvédelmi program pénzügyi forrását a Jász-Nagykun-Szolnok megyei település önkormányzata teremtette elő a közbiztonsági és bűnmegelőzési célokra felhasználható költségvetési keretéből, közölte a rendőrkapitány.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • tatish #4
  Én könnygáz sprayt adnék.
  Ez is csak tüneti kezelés...
 • lacyb #3
  Hát ezektől a "felszerelésektől" a kisebbség csak röhögni fog...

  mozgásérzékelővel egybeépített 64 belépésjelző riasztót, 58 elektronikus ajtóéket, valamint 90 személyi riasztókészüléket

  Kérem alássan ezek bruttó árakon sem drágábbak 2-3e ft--nál
  Védelmi képességük a 0 felé tendál. Még talán a sivitozó ajtóék hasznos, de pl agy olyan lakás vagy ház esetén, ahol akár 8-10 ablak és ajtó is előfordul semmi esélye. Van elég lehetősége az elkövetőnek.
  Az utcai személyvédő? Mondja már meg valaki, ha az utcán hall egy szirénát akkor mit tesz a "tömeg" ? Még akkor sem csinál semmit ha látszik hogy mi szirénáz, pl autó, vagy üzlet szirénája, mert villog.
  A Julo néni táskája meg csak kiabál picit mert ugye az ilyenek hangereje meg sem közelítheti a fixen telepített riasztókét, és nem hinném, hogy az utcán akár 2-3 bátor ember utána eredne a táskával szaladó kisebbségnek. Esetleg a több elkövetőnek.
  Szóval ez egy közérzetjavító de amúgy komoly célokra alkalmatlan kezdeményezés.
  Enné már az is többet ért volna ha ezen a pénzen (ami valószínű a kínai gagyiáruda magyar forgalmazójának a zsebébe vándorolt, aki persze valahonnan jó ismerős lehet, mert pályázat az nem volt) szóval ezen a pénzen hívtak volna egy szekembert, aki egy pár órás előadás keretében felhomályosította volna az embereket, hogy mit kéne vagy nem kéne tenniük, hogy ne legyenek áldozatok.
  Másrészt mennyire sokat ér, ha az kap ilyeneket akinek már volt esete? 90% hogy nem ő lesz a következő áldozat.
 • ADAMEX9 #2
  Bárcsak ott tartanánk...
 • plu604 #1
  Tetszik a kezdeményezés
  A kisebbségnek más megélhetés után kell néznie