Berta Sándor

Borulnak a Google TV-tervek

A Chrome operációs rendszer után a webes konszern újabb projektje csúszhat. Tengerentúli lapértesülés szerint ugyanis közel sem zökkenőmentes a Google TV szolgáltatás fejlesztése.

A The New York Times arról számolt be, hogy a Google arra kérte néhány partnercégét halasszák el Google TV-kompatibilis termékeik jövő januári bemutatását. A televíziókat az eredeti elképzelések alapján a 2011-es Consumer Electronics Show (CES) rendezvényen mutatták volna be először, azonban ez most könnyen meghiúsulhat. Az óriáscég azzal indokolta kérését, hogy a szolgáltatáshoz kifejlesztett és az Androidon alapuló szoftver még nem tökéletes és időre van szükség a hibák kijavításához.

Eddig egyedül a Sony jelentette be a Google TV-kompatibilis készülékét, míg a Logitech egy beltéri egységét mutatott be. Az eredeti tervek szerint a CES keretében több gyártó, köztük a Toshiba, az LG Electronics és a Sharp is követte volna a Sony példáját. "A Google részéről az ilyen magatartás, a gyors változtatás egyáltalán nem szokatlan, ráadásul a társaság nem is igazán barátságos partnereivel" - mondta James L. McQuivey, a Forrester Research elemzője.


Jeff Barney, a Toshiba digitális termékrészlegének alelnöke úgy nyilatkozott, hogy ők nem fognak Google TV-kompatibilis eszközöket bemutatni a CES-en, de a megfelelő termékeket a megfelelő időben prezentálják majd. A Samsung viszont mindenképpen elviszi a CES-re a Google TV-kompatibilis készülékeit és azokat be is fogja mutatni.

A Google TV-programot az új Netflix-alkalmazás miatt nemrég frissíteni kellett, ráadásul az elmúlt időszakban számos bírálat érte, mondván: még mindig legalább két generációval le van maradva a konkurensei, például a PlayStation 3 mögött. A webes cég mindenképpen reagálni akart a kritikákra és úgy döntött, inkább csússzon a szolgáltatás pár hónapot, minthogy a kezelőszoftver a jelenlegi formájában jelenjen meg.

A fennakadás másik oka alighanem az lehet, hogy ősszel az NBC, a CBS, az ABC és a Fox is jelezte: nem hajlandó elérhetővé tenni műsorait az új platformon. A műsorszolgáltatók ugyanis attól tartanak, hogy a felhasználók szívesebben nézik majd online a sorozatokat és a filmeket, minthogy a hagyományos televíziók előtt üljenek. A Google-t váratlanul érte a bejelentés és érdemben még nem is igazán tudott reagálni a helyzetre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Omega #4
  Hogyha integrálják a TV készülékekbe, vagyis akkor is megveszed ha nem kell van jövője, de külön készülékként már nem biztos.
 • Mat666 #3
  "A webes cég"
  Nem tudom hogy mennyire helyes ez a megnevezés már lassan minden It területre terjeszkedik hogy ez jó vagy rossz azt minden ki döntse el maga.
 • fergusonpapa #2
  Még! Áldot legyen az ORAI!!!!!!
 • aronvirginas #1
  Sokat akar a szarka, ugye. Ők sem mindenhatók.