MTI

A Kreml el tudná képzelni Nobel-békedíjasként Assange-ot

A Wikileaks alapítójának Nobel-békedíjra való felterjesztését, ennek lehetőségét vetette fel egy Dmitrij Medvegyev orosz államfő környezetéhez tartozó, neve mellőzését kérő forrás. Szerinte el kellene gondolkodni azon, miként lehetne Julian Assange-nak segíteni őrizetbe vételét követően - jelentették szerdán orosz honlapok.

Az illető azt fejtegette, hogy az orosz vezetés ugyan nem túlságosan jó színben tűnt fel a Wikileaks honlapon nyilvánosságra hozott amerikai diplomáciai iratokban, de azért rokonszenvvel követi Assange tevékenységét, mert magyarázkodásra késztette az Egyesült Államokat. A nyilatkozó tisztségviselő a társadalmi szervezetekre hagyná az előterjesztést. Az orosz civil társadalom képviselői azonban kétkedéssel fogadták az elgondolást. Lev Ponomarjov jogvédő úgy vélte, hogy a Kreml talán még több borsot akar törni Washington orra alá.

Oleg Orlov, a Memorial jogvédő szervezet vezetője pedig annyit mondott: "Érdekes ötlet, de talán csupán ironizál a Kreml".

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • amitakartok #2
    "...az orosz vezetés ugyan nem túlságosan jó színben tűnt fel a Wikileaks honlapon nyilvánosságra hozott amerikai diplomáciai iratokban, de azért rokonszenvvel követi Assange tevékenységét, mert magyarázkodásra késztette az Egyesült Államokat."

    Legszebb öröm a káröröm, mi?
  • hangulati #1
    valahogy beugrik szegeny szaddam.