Berta Sándor

Windows 7-kampány Kínában

A redmondi társaság hivatalosan is elindította az ázsiai országban kalózkodás elleni kampányát, amelynek keretében a felhasználók legális Windows 7 operációs rendszert szerezhetnek.

A kezdeményezést támogatja a pekingi kormány és célja, hogy a következő hónapokban országos reklámok, árkedvezmények, a számítógép-gyártókkal való együttműködés és az ügyfelekkel való közvetlen beszélgetések segítségével rávegyék a kínai felhasználókat arra, hogy legálisan vásárolják meg a Windows 7 operációs rendszert.

Simon Leung, a Microsoft kínai leányvállalatának elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy a kampány elején elsősorban hat nagyvárosra, köztük Pekingre, Nankingre és Hangzhoura összpontosítanak. A szakember hozzátette: üdvözli a pekingi kabinet által az illegális szoftvermásolatok visszaszorítására hozott intézkedéseket. Jiang Zengwei kínai kereskedelmi miniszterhelyettes november végén rendelte el egy vizsgálatot. Ennek célja, hogy megállapítsák: a nemzeti vagy a regionális kormányzati szervezetek használnak-e a számítógépeiken illegális programkópiákat vagy sem. Eddig összesen 29 regionális és nemzeti hivatal számítógépeit vizsgálták át, de eredményeket a minisztérium még nem közölt.

A Microsoft az illegális másolatok visszaszorításán túl szeretné elérni azt is, hogy az eddiginél jóval több Windows 7-es operációs rendszert értékesítsenek Kínában. Az ázsiai államban ugyanis a számítógépek 81,8 százalékán még mindig Windows XP található és csak 10,3 százalékán van Windows 7. Ez az érték pedig jócskán elmarad a globális tekintetben mért 19,7 százaléktól.

A kezdeményezéstől többek között azt várják a Microsoft szakemberei, hogy erősítheti a kínai innovációt és megteremtheti Kínában az innovatív gazdasági környezet alapjait. Az IDC felmérése szerint egyébként a kínai felhasználók 94 százaléka jobb terméknek tartja a Windows 7-est a Windows XP-nél és a Vistánál, 89 százalékuk pedig a következő 2 éven belül tervezi az operációs rendszere lecserélését a Windows 7-re. Úgy tűnik azonban, hogy a Microsoft sokallja ezt a 24 hónapos átfutási időt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • chuky123 #4
    Kinaiak majd pont megfogják venni legálisan a win7-et. Mikor még a Boing repülőpépet is lemásolják maguknak. A kis "naivak"
  • HENCIG #3
    ""ügyfelekkel való közvetlen beszélgetések segítségével rávegyék a kínai felhasználókat arra, ""
    Muhaha!!! very lol:D !!!
    Ez is csak valami agyondiplomázott idióta fejéből pattant ki!!!!
  • NullZ3r0 #2
    Inkább adják olcsón a Windózt. Lehet hogy jobb terméknek tartják, de annyira nem, hogy sokat fizessenek érte. Így aztán vagy marad az XP, vagy warez.
  • sanyicks #1
    Ne kampányoljanak, tegyék lehetetlenné a vindóz warezt!
    Jaaa hogy az nem olyan jó mert kb ugyanazt jelentené mintha kirúgnák maguk alól a széket hurokkal a nyakukban? :D hát ij.