Alex

Az első születésnapját ünnepli a Windows 7

Október utolsó hetében világszerte egyéves születésnapját ünnepli a Windows 7, a Microsoft eddigi legsikeresebb operációs rendszere. Népszerűsége a bemutatkozás óta töretlenül növekszik.

Az elmúlt évben világszerte 240 millió Windows 7 licencet értesítettek, így a szoftver az operációs rendszerek történetében az eddigi leggyorsabb felfutással büszkélkedhet. Ma a világ PC-inek 17,1 százalékán van telepítve, magyarországi elterjedtsége a hazai forgalmazó közlése szerint a 18 százalékot is meghaladja, ami a régiós átlagnál magasabb érték. Világszerte megelőzte a Vistát, a 2010 szeptemberében eladott PC-k 93 százalékán Windows 7 fut.

A Windows 7 első születésnapja alkalmából a Microsoft egyetlen weboldalra gyűjtötte össze a cég ingyenesen elérhető szoftvereit, béta-alkalmazásait, biztonságot növelő szolgáltatásait és fejlesztési programjait. Letölthető a Microsoft Security Essentials, az Internet Explorer 8, vagy a Facebook alkalmazás Windows rendszerű telefonokra. A weblapon az eligazodást megkönnyítendő a különböző felhasználói csoportok (otthoni, diák és tanár, cégek, fejlesztők és IT szakemberek) számára önálló külön kategóriákba sorolva is megtalálhatók a programok.

Szintén friss esemény a nagyobb elektronikai áruházláncokban elérhető un. Family Pack (Családi csomag). Ezzel legfeljebb 3 meglévő és eredeti Windows Vista, vagy Windows XP rendszerű otthoni számítógép frissíthető Windows 7 Home Premium verzióra. A dobozban egy 32 és egy 64 bites szoftvert tartalmazó DVD mellett egyetlen licenckulcs található, amivel 3 PC-n aktiválható a Windows 7 rendszer. Az "otthoni csoport" létrehozásával a korábbiaknál egyszerűbben valósítható meg a fájlok és nyomtatók megosztása és közös használata, a tagok a zenék, videók vagy dokumentumok tárolására szolgáló könyvtárakat könnyebben, automatikusan oszthatják meg egymással.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dj ozsi #8
    Mi a szőr ez a Trójai 7 és a nevetséges rendszerkövetelményei??

  • dj ozsi #9
    Az alább képsorok egy 900-as celeronon készültek egyetlen maggal és egy 64 megás videokártyán...
  • kocsisarpi #7
    Látom csak úgy tolong a sok hozzászólás .. ebből is látszik milyen sok embert érdekel a Windows 7

    Az XP 8adik évfordulóját mikor fogják már ennyire propagálni?
    Jahogy abba még nincs kész a tökéletes 1984-es trójai megfigyelőrendszer...
    Áhhá, rögtön tudtam, hogy azért nyomják ennyire ezt a Windows 7-et , ma már egyenesen odáig jutottunk a cionsita lobbiknak köszönhetően, hogy pl. TILOS a máig legnépszerűbb XP-vel árusítani gépeket.

    http://itcafe.hu/tema/re_pentektol_tilos_xp-vel_arulni_az_uj_szamitogep/hsz_51-100.html

  • bunny #6
    Na tessék, mégis SP-vel is ünneplünk. Igaz RC1, de akkor is :) SP1 RC1
  • hangulati #5
    amig xp-m volt, addig sokszor kapcsoltam be a linuxot. miota win7-em van, egyre ritkabban. csak ne lenne a regebbi szoftverekkel a szivas. nem latom az okat. csak az uzleti okat latom helyesebben.
  • bunny #4
    Azt hittem egy SP-vel ünneplünk. Nem mintha élet-halál kérdés lenne, mint mondjuk a vista-n volt, csak egyszerűbb lenne az újratelepítés :) Win7 amúgy tényleg rulez.
  • Skynet85 #3
    hát akkor boldog, boldog, boldog születésnapot kívánom hogy legyen méég... :)
    Ha akarom kényelemes, ha akarom játékos ha akarok .net-ben fejlesztek, ha pedig szerver konfigot probálok vagy Java akkor linux :) btw szerintem olyan lett amilyennek a nagyközönség megálmodta és ez így is van jól. :)
  • Rotyoka #2
    Eddigi legjobb Windows a windows 7.
  • B0nFire #1
    Na, mindjárt jön La Koma barátunk flémelni...