Napi Online

Levetkőztet egy nagybankot is a WikiLeaks

A Pentagon és az amerikai külügyminisztérium titkos iratainak nyilvánosságra hozatala csak a kezdete volt a WikiLeaks.org portál leleplezéssorozatának, a következő lépésben az üzleti világ titkait teregetik ki - mondta el a Forbes magazinnak adott interjújában az ausztrál Julian Assange.

A jövő év elején egy nagy amerikai bank belső dokumentumait teszik közzé minden előzetes engedélykérelem nélkül. A nyilvánosságra kerülő információk felfedik a pénzintézet titkait minden ügyfél, versenytárs, illetve a szabályozó hatóságok előtt - mondta Assange, aki arról nem árult el semmit, hogy melyik bankról és milyen dokumentumokról lehet szó. A volt hacker be szokta tartani a szavát - figyelmeztet az interjút készítő Andy Greenberg.

Assange az Enron áramszolgáltató cég kreatív könyvelési botrányához hasonlítja a készülő akciót, mint mondja: a korrupció környezettanulmányát, a káros vállalati magatartás élveboncolását tárják majd a nyilvánosság elé. A sokak által egy újfajta, korlátlan nyilvánosság prófétájának tartott Assange kérdésre válaszolva elmondta: vannak a birtokukban iratok más pénzügyi szervezetekről, valamint gyógyszergyártókról és olajipari vállalatokról is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Dluinet #1
    Assange lassan beírja magát a történelembe. Ha megölik (mártír lesz)akkor teljesen biztos, hogy a világtörténelem része lesz.
    Ezért inkább lejáratást fognak ellene indítani.