Gyurkity Péter

Szivárognak a részletek a Lenovo táblájáról

Bár az már korábban kiderült, hogy a cég megoldása csak jövőre jelenik meg, most újabb információmorzsákat osztottak meg a nagyközönséggel, ebből pedig körvonalazódik a vezetés elképzelése.

Október végén még arról írtunk, hogy valószínűleg csak jövő nyáron jelenik meg a Lenovo tábla PC-je, a pontos időpont azonban nemcsak a gyártási folyamattól, hanem az Android operációs rendszer következő generációjának elkészültétől is függ. A cég elnöke akkor egy interjúban elmondta, hogy inkább az ázsiai (azon belül is a gyorsan bővülő kínai) piacra koncentrálnak, hiszen az Egyesült Államokban már túl sokan vannak jelen a versenyben ahhoz, hogy rögtön jelentős sikert lehessen elérni.


A Wall Street Journal most a vezérigazgató által elmondottakra hivatkozva arról számolt be, hogy a LePad névre keresztelt megoldás valóban jövőre jelenik meg a boltokban (valamikor az év elején Kínában), és kifejezetten a fogyasztók számára készül, vagyis közvetlenül az Apple iPad ellen fog indulni. A pletykákból eddig mindössze annyi derült ki, hogy valószínűleg 10,1 hüvelykes kijelzőt kap a készülék, amely a Google Android, avagy a Chrome operációs rendszerre támaszkodik majd, azt viszont már biztosra vehetjük, hogy a gyártó nagyon komoly hangsúlyt fektet a szoftveres oldalra, és mindent megtesz a rendelkezésre álló alkalmazások számának bővítése érdekében.

Elhatározták ugyanis, hogy egy 15 millió dolláros fejlesztési programot indítanak be, amelynek fő célja az ezen szoftvereket készítő cégek támogatása lesz. Az első ilyen cég a Hua Yue Digital Technology, amely saját e-olvasó szoftverére koncentrál, és a közeljövőben további fejlesztők csatlakozása várható, amelyek tovább bővítik majd az appstore kínálatát - ez kifejezetten a LePad rendelkezésére áll majd.

Az nem derült ki, hogy miként áll a korábban már pedzegetett, ám azóta agyonhallgatott ThinkPad-tábla projektje, amely egy irodai, üzleti célokra is alkalmas változatot takar - ennek sorsa jelenleg ismeretlen.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Magiszter #2
    "Apple iPad ellen fog indulni."

    Az a baj ezekkel a kijelentésekkel hogy leginkább csak Árban indul ellene. Amíg egy videó lejátszására és netezésre alkalmas "monitor" 150-200 ezer forint magasságában van addig inkább veszek egy olyan laptopot amin játszani is lehet, vagy komolyabb alkalmazásokat futtatni. Elhiszem hogy jó móka ujjal toszulódni egy ilyenen (Samu Galaxy-mat is szeretem), de ez nem ér meg ennyit.

    Tessék 10-12"-os táblákat csinálni 60 ezer forint magasságában!
  • Tetsuo #1
    Azt hittem vmi elektrolit-folyadekrol van szo. :))