MTI

Pedofiloknak szóló kézikönyvet árul az Amazon

Botrányt és bojkottal való fenyegetéseket váltott ki az Egyesült Államokban az Amazon internetes kereskedelmi cég azzal, hogy egy pedofiloknak szánt "kézikönyvet" vett fel a kínálatába.

Az Amazon.com Kézikönyv a szerelemhez és az örömhöz pedofiloknak: a gyermekeket szeretők illemtana (The Pedophile's Guide to Love and Pleasure: A Child Lover's Code of Conduct) címmel egy elektronikus kötetet árusít, amelynek szövege a cég Kindle márkájú digitális olvasóján, mobiltelefon vagy számítógép segítségével olvasható.

"Ez egy kísérlet arra, hogy a felnőttekre érvényes néhány szabály megállapításával megpróbáljam felkészíteni a fiatalkorúakat az olyan helyzetekre, amelyekben pedofil emberrel találják szembe magukat. Ezt azzal próbálom elérni, hogy a pedoszexuálisok jobbik énjéhez fordulok abban a reményben, hogy ennek eredményeképpen enyhébbek lesznek az ellenük szóló ítéletek, ha egyáltalán valaha bíróság elé állítják őket" - hangzik a szerző, bizonyos Phillip R. Greaves II. "ars poeticája".

Greaves szerint a pedofilokat félreértik, mert már maga az elnevezés is annyit tesz: "gyerekszerető". Szerinte egy pedofil csak abban az esetben követ el bűncselekményt, ha "szexuális impulzusokat" bocsát ki egy gyerek felé, ezért ő olyan tanácsokat ad nekik, amelyeket ha betartanak, a törvényesség határán belül maradnak.

Az Amazon a következő érveléssel vette védelmébe a 4 dollár 75 centért forgalmazott könyvet: "Az Amazon úgy gondolja, hogy ha bizonyos könyveket nem árusít pusztán amiatt, hogy valaki úgy gondolja, annak tartalma kifogásolható, akkor ez már cenzúra. Az Amazon nem támogat gyűlölködő gondolatokat, sem bűncselekményt, mi azt támogatjuk, hogy mindenki maga döntse el, mit vásárol meg." Az Amazon megengedi, hogy a szerzők maguk mutassák be művüket, és megosztozik velük a bevételen. A cég üzleti irányelvei tiltják a sértőnek ítélt tartalmak közlését, viszont ezt a kritériumot nem határozzák meg pontosan.

A Twitter közösségi portálon tiltakozó kampány bontakozott ki a könyv miatt, és az ehhez csatlakozók felszólították az Amazont, hogy törölje kínálatából a pedofil kézikönyvet, különben bojkottot hirdetnek a cég ellen. Az Ami sok, az sok (Enough is Enough) nevű csoport szerint a könyvnek az interneten történő terjesztése azt a látszatot kelti, mintha a gyermekek szexuális kizsákmányolása normális dolog lenne.

Nem először fordul elő, hogy az Amazon.com erkölcsi vagy törvényességi szempontból kifogásolt tartalmú irodalmat árul. 2002-ben egy amerikai konzervatív szervezet perrel fenyegette meg a céget egy olyan könyv miatt, amely szintén megértően közelít a pedofíliához. A könyv ma is kapható. Az Amazon újdonságai között szerepel Luca Rastello: A piac én vagyok - hogyan csempésszünk kokaint tonnaszámra, öt könnyű lecke (I Am the Market: How to Smuggle Cocaine by the Ton, in Five Easy Lessons) című könyve, amelynek kemény borítású változatára a cég most veszi fel a rendeléseket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • e57 #45
  Miért lennél pedofil? Pár hozzászólással ezelőtt már tisztáztuk, hogy 14 éves kor felett lehet nemi életet élni, és 16-tól akár már házasodni is, így házasság jogán nagykorú lesz az érintett fél.
  Vagy ahogy nagyrabecsült andersh forumozó kolléga írta... törvény szerint 14 éves kortól akár rojtosra is reszelheted az ánuszát.

  A pedofil tettekkel kapcsolatban meg nem érzem enyhítő körülménynek, hogy esetleg nem fizikai erőszakkal vette rá a gyereket a szexualitásra, hanem más módon.
  A csak képnézegetést azért nem szabad engedélyezni, mert akkor arra elkezdene kiépülni egy legális "ipar".
 • narumon #44
  Kedves e57!
  Szerintem az a gond, hogy te a pedofíliát összemosod az erőszakkal. Szerintem bármi ami erőszak az bűn. Viszont előszőr akkor tisztázni kellene, hogy ki mit ért pedofília alatt. Én a barátnőmet 14 évesen ismertem meg (mármint amikor ő volt tizennégy), de szerintem Ő már kész nő volt akkor is. 15 volt amikor lefeküdtünk. Most 25 és a feleségem már 6 éve. Pedofil vagyok? Nem hinném, de legalábbis nem a szó rossz értelmében az biztos. Tisztes családembernek érzem magam, most akkor én bűnözö vagyok meg börtöntöltelék mert 14 volt életem szerelme amikor megláttam?
 • Szefmester #43
  "Persze lehetne, csak a szexualis iranyultsagot, senki sem valasztja, hanem olyannak szuletik, amilyen."

  Régebben olvastam egy igen fura tanulmányt. Azt vizsgálták hogy a homosexuálisok most betegek és ezért vonzódnak a saját nemükhöz vagy kultúrális az ok. Az esetek 90%-ában a Homosexuálisok "tisztán" a divat és pszichológiai "problémák" miatt lett az ami. A maradék 10% születik olyan hormonháztartással, és génállománnyal ami miatt egész életükben másnak érzik magukat. (többnyire ők operáltatják át magukat)

  Pedomaci és társai meg amennyiben szexuálisan éretlent kívánnak meg testi szerelem céljából azok igenis betegek egy bizonyos kor felett. Végülis az aki 18+ korral rendelkezik és kívánja a 14 évest nem egészen ugyanaz mint aki akár 30+ vagy 18 alatti. Ezt szerintem mindenki belátja. Ellenben jogilag nem lehet azt mondani hogy 4 év korkülönbés felett a fiatal korúakkal történő szex pedofil, vagy ez csak 10 év korkülönbségnél áll.

  Tudom hogy kicsit nehezen emészthető egyesek számára amit írtam, de a lényeg remélem nekik is "átmegy".
 • duke #42
  "Amikor lehetne az emberkének normál hetero kapcsolata, mert nem kényszeríti semmilyen külső körülmény arra, hogy ettől eltérjen, akkor igen is beteges, ha még is ilyet csinál."

  Persze lehetne, csak a szexualis iranyultsagot, senki sem valasztja, hanem olyannak szuletik, amilyen. A pedofil, az nem ugy "keszul", hogy 30 eves koraban eldonti valaki, hogy pedofil lesz. Alaphelyzetben, mindenki pedofil szexualitassal szuletik, a kisgyerekek, a hasonlo koru gyerekekhez vonzodnak.
  Normal esetben, az eletkorral egyutt fejlodik a gyerek erzelmi vilaga, szexualitasa, egeszen a felnot koraig. De van akinel ez a pszihoszexualis fejlodes megreked a gyerekkorban,(genetikai okok, lelki traumak, hosszantarto sulyos betegseg, ami megszakitja a termeszetes lelki fejlodest) es felnotkent is, a gyerekkori erzelmi allapot es szexualitas lesz a jellemzo. Ettol persze meg nincs joga gyerekekkel szexelni, de nem is lesz tole aljas mocskos szemet abberalt gonosz perverz bunozo, mint amit felteteleznek roluk az emberek.

  Szerintem ha a pedofilok valaszthatnanak, meg akkor is inkabb a normal heteroszexualitast valasztanak, ha egyebbkent szabadon lehetne szexelni a 6 evesekkel.
 • duke #41
  "Nézd, én nem tudom milyen gondolkodásmód az, hogy egy kiskorú gyermekkel való közösülés mellé oda bírd írni, hogy normál.Kár minden szóért. Nagyon más az értékrendünk."

  A normal szot, jol lathatoan dupla idezojelbe tettem, es nem a cselekedetre, hanem a szexualitas tipusara ertettem a normalt.
  Es a lenyeg az, hogy a gyerekek 98 %-at csaladon belul bantalmazak, eroszakoljak meg, a sajat heteroszexualis szuleik, egyebb rokonaik. Es erre valaszul, a hatosagok a tarsadalom eloveszi, az errol kurvara nem teheto kepnezegeto pedofil szexualis embereket, es irrealisan eltuzott kegyetlen bunteteseknek vetik ala oket, eletfogytilag borton, kikozosites, megbelyegzes.
  Nem azokat buntetik, vagy nem csak azokat akik azt megerdemelik.

  Igenis kulonbseget kell tenni, mert van kulonbseg, a nemileg eretlen (kb az ovodas max 10 eves) gyerekek irant vonzodo, kepeket nezegeto pedofil, es a sajat, nemileg mar erett gyereket megeroszakolo, de heteroszexualis apa kozott.
 • Murder3 #40
  hát aki animal pornót néz az mennyire "normális"?
  bár mindenkinek másra indul be az a bizonyos.
  kúltúrákba is más tabuk vannak.
  megvethetőek, de valahogy mégsem.
 • NEXUS6 #39
  A pedofília tipikusan olyan mint a homoszex. Azt is sokáig bűntették, aztán megtűrték, ma meg ..., na hagyjuk.

  Én odáig hajlandó vagyok elmenni, hogy nem vetem meg őket, de nem tartom normálisnak, sőt betegségnek tartom a pedózást, meg a homózást is.
  Amikor lehetne az emberkének normál hetero kapcsolata, mert nem kényszeríti semmilyen külső körülmény arra, hogy ettől eltérjen, akkor igen is beteges, ha még is ilyet csinál.

  Mivel a dolog nem gyógyítható így jobb híján büntetik, ami ugyan nem tökéletes megoldás, de jobb a semminél. Viszont e mögött a nagy rettegjünk a pedóktól média kampány mögött is azt érzem, hogy tulajdonképpen ezt is legalizálni akarják.

  Mert ég és föld amikor valaki tényleg egy viszonylag fejlett, eldönthetetlen korú fiatal csajra/fiúra izgul, aki csak naptári években gyermekkorú, biológiailag nem, meg aközött, amikor valaki egy testi lelki értelemben is gyereknek számító, kiszolgáltatott emberkére izgul, akinek amúgy fogalma sincs a szexről, de vagy nem is érdekli, vagy kifejezetten undorítónak találja.

  A média jól összemossa a két kategóriát pl Polanski-t is lepedózzák. Más kérdés, hogy a tökénél lógatnám fel a csákót, mert megerőszakolt egy fiatal lányt. De az ő esete akkor sem tipikusan pedós.
  Ez az egész kavarás csak az igazi pedóknak kedvez, amilyenek a Dutroux félék, meg a jó kis papbácsik.

  Más kérdés, hogy az meg a társadalom beteges, fóbiára hajlamos lelkét tükrözi, ha ilyen tartalmú képek üldözésével van elfoglalva. A gyilkosság is bűntett, mégsem zárják be az olyan oldalakat, ahol hullákat, esetenként gyilkosságok áldozatait mutogatják.
 • hdo #38
  Egy ilyen vitába itt sg-n már belekeveredtem. Jól le lettem teremtve azért, mert azt mondtam, hogy aki ilyet néz azt le kell csukni. Persze erre az volt a válasz, hogy aki gyerekhez nem nyúl hozzá, csak ilyeneket nézeget, az nem bűnös, ennyi erővel le lehetne csukni az összes horror, vagy akciófilm rajongót, mert tömeggyilkos perverz állatok.

  Ezután hiába mondtam hogy a horrorfilm meg az akciófilm nem illegális, a pedofília meg az, hülyének néztek.
 • mcganyol #37
  e57 (eleinte) csak azt próbálták neked elmagyarázni, hogy a pedofil orientációjú ember az nem egyenlő a gyerekek sérelmére bűnt elkövető emberrel.
  Csak meghallod a szót hogy pedofil és rögtön jön az érzelmi kirohanásod, mert a pedofil számodra nem a homoszexuálisra vagy a nekrofilra "rímel", hanem a gyerekgyilkosra.
  Mielőtt félreértesz engem is, aki kihasznál, bántalmaz egy gyereket vagy csak megpróbálja. arra áll a rozsdás késes példád szerintem is.
  Itt van például a drog kérdés. Általában nem a fogyasztóra haragszanak/koncentrálnak, hanem az előállítókra és a terjesztőkre. Igaz, a fogyasztók is potenciális veszélyforrások, mert ha elfogy a pénzük mások kárára is megszerzik az anyagot.

  A pedofíliánál miért a fogyasztó a főbűnős? miért azt akarja mindenki kiherélni, akinek van 10kép a gépén? miért nem azt, aki a fotókat készítette, a gyereket kényszerítette/bántalmazta??? a pedofil anyagokat készítők/terjesztők maguk általában nem is pedofilok, mint ahogy általában a drogbárók sem drogfüggők.
  Erre sosem tudtak még nekem válaszolni az anti-pedofil élharcosok, de hátha Te tudsz.
 • andersh #36
  és ha a fiad is szeretné?