Gyurkity Péter

WP7: jelentős sikerre számít a Microsoft

A jelenleg mutatkozó nagy kereslet a szoftvercég várakozását látszik igazolni, Redmondban ugyanis 3,5-4 millió eladott készülékkel számolnak még az év végéig - ennek elérése érdekében akciókkal kedveskednek.

A jelek szerint a Kinect mellett a Microsoft saját mobil operációs rendszere esetében is nagy durranást vár, ugyanis a most megjelent hírek szerint a fenti számot szeretnék látni az év végén az eladási mutatóknál. Mindez azt jelentené, hogy a megjelenést követően Európában és Ausztráliában mutatkozó kereslet kitart, mi több, tovább erősödik.


Erre egyelőre jók az esélyek, hiszen éppenséggel az jelenti a gondot, hogy miként elégítsék ki az érdeklődők igényeit, vagyis hogy minél előbb leszállítsák a vásárlók által kívánt mennyiséget. A Digitimes tajvani gyártókra hivatkozva például arról számolt be a napokban, hogy a német O2 raktáraiból elfogyott a HTC HD7, míg az ausztrál Telstra esetében a HTC Mozart tűnt el a boltok polcairól - múlt héten pedig a brit Orange esetében merült fel annak lehetősége, hogy a Mozart, valamint a Samsung Omnia maradhat vészesen kevés példányban készleten.

A siker persze rendkívül fontos a Microsoft számára, hiszen ennek esetleges elmaradása azt jelentené, hogy évekre, akár évtizedekre lemaradnak a riválisok mögött, ami - tekintettel az okostelefonok rohamosan növekvő jelentőségére - semmiképpen nem megengedhető. A népszerűség kiaknázása érdekében immár mindenki előtt megnyitották a külső alkalmazások feltöltésének lehetőségét, ezzel egy időben pedig jelezték, hogy az LG-vel közösen (korlátozott ideig) fizetős alkalmazásokat tesznek elérhetővé ingyen és bérmentve a felhasználók egy részének.


Ez utóbbiak között főként játékokat, valamint a közösségi hálózatokat kiaknázó programokat találunk, amelyek az LG Application Store kínálatában lesznek elérhetők. Az ajánlat valamikor a hónap vége előtt indul.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • levente68 #28
    Sajnálom, hogy nekem kell felvilágosítanom, bármelyikkel, felveszem, hogy beleröfögök a mikrofonba, majd beállítom csengőhangnak.

    Ja, nem bármelyikkel...
  • levente68 #27
    A kulcsszó megint a "számomra"
    Mert te fejlesztői szempontból problémásnak látod, de felhasználói szemmel nem, na, ez érdekes...de nem kezdem el veled is...légy elégedett vele nyakatekert módon, én azt teszek csengőhangnak, amit akarok és roppant egyszerű módon, mert alap helyzetében támogatja az összes eszközöm: WinMo, Symbian, Samsung, Android...


    Addig, amíg a WinMo marad olyan nyitott, mint volt, addig faja, ha követi az Apple baromságait, akkor fail...
    De, mint többszörös WinMo tulaj és fan mondom, fel kell kötniük a bajuszt az Android ellen!!!
  • Ender Wiggin #26
    Okostelefonok a sok hülyének...
  • Thaison #25
    Gyorsaságban már nem rossz a rendszer,de ugyan olyan gyermekbetegségei vannak mint az Iphone-nak voltak anno, ez is ugyan úgy fogja kezdeni, kap majd hideget-meleget de ettől még egy nagyon jó rendszer válhat belőle pár év múlva. Szóval szerintem nem kell eltemetni, jó ez az irány!
  • asysoft #24
    Androidból első negyedéve alatt hány készülék fogyott?:) Nyilván lesz ez még jobb is terveik szerint...
  • sedward #23
    Most olvasom, hogy Bing a beépített keresője és nem is lehet megváltoztatni... Most írt rá külön kereső alkalmazást a Google.
  • harcu #22
    Az a jó, hogy a Picipuha max 4 millió készülék eladását várja, miközben androidból 20 millió fogyott Q3-ban. Valószínűleg nagyon sikeres termék lehet, ha az éves 320 millió okostelefon értékesítésre vetítem a 4 milliós várakozást. 1%, az már siker? Az IPhone 25%-kal csak második, még az RIM is 20%-ot ad el.
  • sanyicks #21
    Én is értem, ezért is mondom hogy faszság...
  • Papichulo #20
    Szamomra eleg szemelyreszabasi lehetoseg van rajta, foleg a winterboard-dal. Amugy nem tudom, hogy mi az a sok "uzletpolitikai hulyeseg" ami teged annyira zavar, de ha a legnagyobb a csengohangokkal kapcsolatos, akkor boldog ember lehetsz. En inkabb fejlesztoi oldalrol talalkoztam par idegesito megoldassal, de mint felhasznalo nincsenek vele problemaim. Viszont mar nagyon off-topic teruletre tevedtunk...
  • usstom #19
    az iphone komplex? ez egy durva kijelentés volt, inkább túl egyszerű kevés személyre szabási lehetőséggel. De nem akarom én teljesen fikázni mert maga a készülék jó, csak lehetne sokkal jobb is ha elhagynának sok ilyen üzletpolitikai hülyeséget amit lenyomnak az emberek torkán. Képzelheted hogy én nem úgy mondok most véleményt hogy sose láttam még az életben, mert van iphone nom és ipod touchom is.