MTI

Internetes rádiót rohantak le német rendőrök

Huszonegy személyt vett őrizetbe a német rendőrség szerdán egy szélsőjobboldali internetes rádióállomás üzemeltetőinek lakásain tartott házkutatás során.

A razzia, amely tíz tartományra terjedt ki, az úgynevezett Widerstand-Radio (ellenállás rádió) ellen irányult. A lefogott férfiak és nők elleni letartóztatási parancs alapját bűnöző szervezet alapításának és népcsoport elleni uszításnak a gyanúja képezi - közölte a Szövetségi Bűnügyi Hivatal (BKA). A razzia során a rendőrség és a BKA emberei számos számítógépet, laptopot, merevlemezt és mobiltelefont foglaltak le. Olyan eszközöket is találtak, amelyeknek birtoklása a fegyvertartási törvény hatálya alá esik.

Az őrizetbe vett személyeket - a Widerstand Radio műsorvezetőit és adminisztratív alkalmazottait - azzal gyanúsítják, hogy kommentárjaikkal és skinhead zenekarok rasszista, nemzetiszocialista tartalmú számainak lejátszásával bűncselekményt követtek el. A nevezett rádió az interneten keresztül az egész világon fogható. Mint Jörg Ziercke, a BKA elnöke rámutatott, a német szélsőjobboldali körök az utóbbi időben egyre jobban korszerűsítik toborzási és mozgósítási stratégiájukat. Ennek részeként célirányosan használják fel a zenét fiatalkorúak és fiatal felnőttek megszólítására, a szélsőjobboldal céljainak megnyerésére.

A BKA az utóbbi években több intézkedést kezdeményezett annak érdekében, hogy meggátolja szélsőjobboldali tartalmú zeneszámoknak az interneten keresztül történő terjesztését. A jogi lépések többek között internetes aukciók és cserefórumok ellen irányultak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • uniu #3
  Az már ide kevés. Nem csodálkoznék, ha a követlező cikkben már terroristák lennének.
 • Cefet #2
  Bizonyos "népcsoportoknak" nem tetszik, hogy az emberek szeme (és szája is) egyre jobban kinyílik. "Sajnos" így egyre nyilvánvalóbb, ki a rasszista, antiszemita, stb...
 • uniu #1
  "Ennek részeként célirányosan használják fel a zenét fiatalkorúak és fiatal felnőttek megszólítására, a szélsőjobboldal céljainak megnyerésére."
  Mintha csak Lendvai Ildikó mondta volna. Kíváncsi lennék, hogy mi volt a valódi hír!