SG.hu

Számítógép-eladásból zsarolás Miskolcon

Egy miskolci számítógép adás-vételéből a "bűnügyi program" két bűncselekményt is felismert.

Dobi Tamás, a Borsod megyei rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője elmondta, hogy egy miskolci férfi a napokban eladott egy számítógépet, a vevő pedig pár nappal később - október 30-án - felkereste őt a lakásán, mondván a rendszer összeomlott, a számítógép nem ér egy kattintást sem. A dühös vásárló több alkalommal súlyos fenyegetésekkel arra kényszerítette az eladót, hogy a gép árát visszaadja neki, sőt távozóban még a sértett számítógépét is magával vitte.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság rövid idő alatt elfogta és bűnügyi őrizetbe a 33 éves miskolci férfit, akivel szemben a hatóság súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás és személyi szabadság megsértésének bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást. A rendőrség előterjesztést tett az ezidáig már 10 alkalommal büntetett férfi előzetes letartóztatásnak bírósági elrendelésére.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • pasi29uk #7
    A legdrágább számítógéphez sem adnak tapasztalatot vagy IQt.... max garit.
  • szombi #6
    A bontót csak felejtsd el. Nem jársz jól vele.
    Magánszemélytől meg igenis érdemes gépet venni.
    De eladni egy olyan embernek aki nem ért hozzá és 10x ült, az már baromság...
  • iambg #5
    Számítógépet magánszemélytől venni baromság. Ez ilyen cikkek nélkül is evidens. Ott van a sok bontó, a sok használt alkatrészt / számítógépet árusító üzlet, amelyek azért adnak garanciát az általuk eladott eszközökre.
  • wfefe #4
    Segítek:
    A bűnügyi program a bűnmegelőzés és bűntető jog területén folyó tevékenységekért felelős. Együttműködik a tagállamokkal a jogrend megerősítéséért, és támogatja a stabil és erős büntetőjogi rendszert. Külön figyelmet fordít a transznacionális szervezett bűnözés, az illegális emberkereskedelem, a pénzügyi bűnözés, a korrupció és a terrorizmus elleni harcra.
  • wfefe #3
    Csak te nem érted :)
  • radical@work #2
    "Egy miskolci számítógép adás-vételéből a "bűnügyi program" két bűncselekményt is felismert." Mivan? Ezt orkból fordították vagy csak én nem értem?
  • Razide #1
    Mi lesz, ha a drappok elözönlik a kiberteret? Á, ilyen sosem lesz, ahhoz meg kéne tanulni olvasni, pláne meg írni.