Berta Sándor

Szoftverrel ellenőrizné a miniszterek munkáját az orosz elnök

Dmitrij Medvegyev a jövőben egy különleges alkalmazás segítségével, közvetlenül a PC-je előtt ülve felügyelné beosztottjai és az országot vezető politikusok munkavégzését.

Az orosz államfő elégedetlen a miniszterek munkájával, mivel úgy vélte, hogy azok túl lassan valósítják meg az ország talpra állításához és modernizálásához szükséges, általa kidolgozott reformokat. A bűnbakok elsősorban a kormány tagjai, akik vagy túlzottan lusták vagy egyszerűen csak lassúak. Utóbbi miatt Medvegyev már a Twitteren is közzétett egy bejegyzést. Ez a csigatempó azonban hamarosan a múlté lehet, ugyanis a Kommerszant orosz napilap tudósítása szerint Medvegyev a jövőben egy speciális szoftvernek köszönhetően minden eddiginél szigorúban fogja ellenőrizni a beosztottjait és az általuk elvégzett munkát.

Az államfő egy videokonferencia keretében mutatta be az új rendszert, amellyel gyakorlatilag valós időben lesz képes nyomon követni a feladatok végrehajtását és azt, hogy a munkatársai teljes mértékben követik-e az utasításait vagy sem. A gazdasági életben régóta alkalmazzák az ilyen úgynevezett Workflow-menedzsment vagy Business as usual rendszereket, mivel a segítségükkel pontosan nyomon követhetők, illetve dokumentálhatók az egyes gyártási vagy munkafolyamatok és kideríthetők, hogy hol akad meg egy intézkedés.


Konstantin Csujcsenko, a Kreml ellenőrző részlegének vezetője hangsúlyozta: a szoftverrel az elnök bármikor megtudhatja, hogy egy projekt kivitelezéséért éppen melyik kormánytag felelős. Emellett Medvegyev egyetlen kattintással megtudhatja, hogy valamelyik folyamatban vannak-e fennakadások. Medvegyev a videokonferencián szervezett bemutatóval is demonstrálni akarta, hogy éjjel és nappal egyaránt képes ellenőrizni a munkájukat, s gondoskodik arról, hogy a döntéseit haladéktalanul továbbítják. Csujcsenko hozzátette: az elnök a minisztériumokban és a hivatalokban dolgozók legkisebb mulasztásairól vagy hiányzásairól is azonnal tudomást fog szerezni.

Az orosz államfő leszögezte: azonnal használni fogja a rendszert, amint feltelepítették a számítógépére. A programot azután készítették el, hogy a politikus két korábbi találkozón is azt tapasztalta, hogy a miniszterek és más beosztottak nem követték az utasításait. Medvegyevről egyébként köztudott, hogy rendkívül nyitott az internet iránt és emiatt számos bírálat is érte, sokan például csak a technokraták emberének nevezik. Az orosz elnök júniusban jegyezte be az első Twitter-üzenetét és a kreml.ru oldalon saját videoblogot is üzemeltet.

Medvegyev a Dalian Institute of Foreign Languages (DIIN) hallgatói előtt szeptember végén úgy nyilatkozott, hogy a politikusoknak intenzíven kell foglalkozniuk az olyan technológiákkal, mint az internet és nem szabad, hogy féljenek az új fejlesztésektől. Szerinte azoknak a hivatalnokoknak, akik nem tudják kezelni az internetet, egész egyszerűen nincs jövőjük.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sanyicks #22
    hogy lehetne beismerni, ha ugyan azok az alkatrészek vannak benne mint egy sima pc-ben? Egetrengető faszságot nehéz beismerni :)
  • annabella2 #21
    Biztos valami rokona az új szoftverkészítő :) 2 legyet egy csapásra. Azért azt megnézném, ahogy az orosz miniszterek próbálják betartani a határidőket és a szép vadiúj Apple gépüket tanulmányozzák közben. :D
  • Justil #20
    a kérdés nem az, hogy miért nem lehet, hanem, hogy miért kellene? :)
  • Merces #19
    ...mert eddig túl lusták voltunk hogy elcsórjunk egyet.
  • Ferrer #18
    Miért nem lehet beismerni, hogy a Mac-ek valóban jobbak, csak ti túl csórók vagytok hozzá? :)
  • Narxis #17
  • bakagaijin #16
    Gondolom nem szeretné, ha az orosz jogvédők rá is rátörnék az ajtót azzal, hogy illegális windows-t használ. link.

    Cocogány, szerintem azért, mert jó eséllyel valami orosz fejlesztésű cuccot fog használni, ezzel is támogatva a hazai ipart. Nem lepődnék meg, ha az 1C-nek ilyen terméke is lenne.
  • Cocogány #15
    Kíváncsi lennék erre a szoftverre, mert a cikk alapján nem értem miért kellett egy új szoftvert készíteni erre. Számos ilyen van már (pl.: Trac, Redmine, stb.) ezek mind képesek nyilvántartani, hogy kinek milyen feladat van kiosztva és épp hogy áll vele. Persze ezek ingyenesek, így gondolom nem lett volna beruházási költség és ez gond szokott lenni politikuséknál :)
  • [HUN]FaTaL #14
  • Armagedown #13
    azért mert ő is egy sznob köcsög