HENT hírlevél

48 hónap letöltendő börtön internetes kalózkodásért

48 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság a 43 éves Brad Newell-t, aki a Virginia állambeli Norfolkban él.

Az amerikai Bevándorlási és Vámhivatal által lefolytatott a vizsgálat során bebizonyosodott, hogy Newell nem csak filmeket másolt illegálisan, hanem a helyi filmszínház vetítésein kamerájával is rögzített alkotásokat. "A szórakoztató ipar termékeinek védelme az egyik kiemelt feladata a hivatalnak, mivel ezzel tudjuk biztosítani, hogy az amerikai gazdaságnak oly fontos részét képező terület sikeres tudjon maradni" - mondta John P. Torres, a hivatal washingtoni irodájának különleges ügynöke, aki később hozzátette, "folytatni fogjuk a szellemi termékekhez fűződő jogok védelmét, különösen a kalózokkal szemben, akik ellopják ezeket a filmeket, hogy abból saját haszonra tegyenek szert".

Az egész ügy korábban robbant ki a virginiai nagyvárosban, ahol Newell DVD-n még nem kapható, a szerzői jog által védett filmek másolására és ezen kalóz termékek értékesítésére "Burn Central" néven vállalkozást indított. A nyomozók próbavásárlások útján bizonyosodtak meg az illegális tevékenység folytatásáról, majd 2010 áprilisában több száz másolt és értékesítésre előkészített filmet és a felvételek, illetve másolatok készítésére használt eszközöket foglaltak le. Az eljárás során elkobozták a vádlott teljes "raktárkészletét"és a bűncselekmény elkövetéséből származó körülbelül 30 ezer dollár készpénzt is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Bren X #3
    ÚÚÚÚ ezek az anglikán-indián-bandita-náci-kommunista-nigger-illegális bevándorló-terrorista-európai/japán/tökmindegymi-narkós-alkoholista-dohányos-havonta egynél többször szexelő-torrentező Amerika ellenségei szörnyű veszélyt jelentenek ám!!!!
  • morden #2
    48 hónap az 4 év ... éppen most kapott 2 évet egy körözött bérgyilkos, de már ki is engedték, a halálos közúti balesetet okozók 3/4-ed része nem kap börtönt, most volt nemrég egy eset, hogy 8 hónapott kapott a gyilkos, aki zebrán ütött el egy embert és felebbezett a különösen súlyos büntetésért, tudom, hogy usa vs magyar jogrend nem egyenlő, de azért nagyon elgondolkodtatóak a különbségek.
  • G_ArchAngel #1
    Kemeny lesz, a kovetkezo bortonos filmekben megjelennek az arjak, digok, latinok, feketek mellett a torrentezok is...
    Sunyi, veszelyes arcok lesznek, akik mindent lenyulnak a konyharol es megosztjak masokkal?