Berta Sándor

Synapse One - a konfigurálható okostelefon

A Synapse-Phones olyan készüléket kínál a felhasználóknak, amelynél a processzor és a kijelző kivételével minden más hardvert maguk határozhatnak meg.

A Synapse One alapváltozata 300 euróba kerül és az Android 2.2-es operációs rendszert tartalmazza. Az okostelefon 4 colos Super-Amoled érintőképernyőjének maximális felbontása 480 x 800 képpont, míg a processzora 1 GHz-es. A képernyő alatt összesen négy billentyű található, de azt a megrendelő dönti el, hogy ezek szenzorokhoz legyenek társítva vagy hagyományos billentyűként működjenek.

Az eszközt 256 megabájt memóriával és 4 gigabájt flashmemóriával, valamint egy memóriakártya-hellyel látták el. Utóbbiba legfeljebb egy 32 gigabájtos Micro-SD memóriakártya tehető, de az alapcsomag már tartalmaz egy 4 gigabájtos terméket. Emellett a 850, a 900, az 1800 és az 1900 MHz-es GSM-hálózatban egyaránt használható Synapse One tartalmaz egy integrált 5 megapixeles kamerát vaku nélkül, két mikrofont, egy AGPS- és egy UMTS/HSDPA-modult, egy 1200 mAh-es akkumulátort és egy Blutooth 2.1-es portot.


A felhasználók 15-40 eurós felárakért tetszőlegesen bővíthetik a hardverösszetevőket. Így választhatnak 4G-s HSDPA, LTE- vagy WiMAX-modulokat; Bluetooth 3.0-s portot; WLAN b/g vagy WLAN b/g/n-adaptert; 8 vagy 12 megapixeles kamerát akár LED- vagy Xenon-vakuval; egy 2 megapixeles előlapi kamerát, amely videohívásokhoz használható; 3,5 mm-es csatlakozót, FM-rádiót és mini-HDMI kimenetet; DVB-T vevőegységet; 8, 16 vagy akár 32 gigabájt beépített flashmemóriát és 512 vagy 1024 megabájt plusz memóriát; illetve 1500 mAh-es akkumulátort.

A készülék fekete vagy fehér színben vásárolható meg és fontos kiemelni, hogy bármelyik kamerát is választja a vevő, mindegyik képes rögzíteni 720p-s videókat. A Synapse One várhatóan jövő februártól lesz megrendelhető. Ugyan a 300 eurós alapár soknak tűnhet és az okostelefon minden választható extrával már 685 euróba kerül, az mindenképpen jó dolog, hogy vásárlók mindegyik konfigurációra 3 év teljes körű garanciát kapnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Nabateus #11
  Szepremenyu volt, am helyette:

  Synapse-Phones is a now-defunct German start-up company that offered a customizable Android smartphones.[1] The company was headquartered in Braunschweig, Lower Saxony, Germany, and was founded in September 2010 by Christopher Brüning, Philipp Ziebart, and Eugen Bernhardt.[2]

  Synapse-Phones gained online prominence[3] almost immediately with its offer of the Synapse One, an Android smartphone that had hardware which could be customized to suit each customer's needs.[4] According to the Synapse-Phones website, the phones could be enabled for WLAN, configured with a front camera, or set up for television feed or other multimedia. Customers could pick either capacitive or physical buttons, and even had a choice of color.[5][6]

  On September 29, 2010, Synapse-Phones announced that customers could visit their website to preorder and customize their Android smartphones, and promised that the phones would ship by "the middle of Q1 2011."[7] The response was so overwhelming that Synapse-Phones' site crashed and visitors were redirected to the company blog.

  The Synapse One failed to ship as promised. Synapse-Phones offered no explanation, but simply ceased operation in January 2011.

  (From Wikipedia)
 • Szefmester #10
  Ha csak egy átlagos telefon minőségét hozza akkor mindent verhet. Mindenki olyan telefont vehet amilyet akar, és nem olyat amilyet adnak. Aki nem ragaszkodik görcsösen egy márkához sem azoknak ismét megérheti. Ha pedig a kinézetét is lehetne választani 4-5 forma és szintén 4-5 színből kombinálva akkor már tökéletes a dolog.
 • Thaison #9
  Érdekes megoldás ez hogy össze rakhatod a saját mobilod, itt egy dologgal kapcsolatban érzek problémát, a minőségben. De majd kiderül úgyis lesz majd Magyarországon is olyan aki ezt megveszi, majd leírja a véleményét. Mindenesetre én megmaradok az Iphone-nál bár az nem ilyen költség hatékony:S
 • Aestus #8
  <off>
  Sznob, mert saját maga számára megfelelőbbnek ítéli meg a WP7-et, vagy a webOS-t? Ezzel az erővel azt is lehetne mondani, hogy mindenki sznob, akinek nem VMS az alapértelmezett oprendszere asztali gépen és kezdődik a flémelés meg a trollkodás. :D
  Mások szubjektív megjegyzéseit ne ugassuk már le. :)
  </off>

  Nem tűnik rossz ötletnek ez a barkácsolás, még árban sem túl lehúzós, egyedül az érintőképernyő minőségétől félek. Eddig igazán jól eltalált kezelőfelületet csak a HTC-nél és az iPhone-nál tapasztaltam.
 • Szefmester #7
  jogos, én néztem el.. de attól még tényleg nagyon jó ár. :)
 • narumon #6
  Mobile tv jó ötlet lenne de szerintem ezek csak MPEG2 vevők azzal meg itthon nem sokra megyünk :(
 • narumon #5
  Én 478 EUR-ra jöttem ki...
 • Landor #4
  sznob hsz powa :D
 • ADAMEX9 #3
  A baj, hogy a cikk szerint euróban írja az árat...
  Nekem 408 euro = 112.000 Ft ami még mindig rohadt jó ár!
 • passatgt #2
  348-ból nekem megvan, csak wp7-el vagy webos-al kéne
  azt nem lehet ráhegeszteni?:)