Berta Sándor

Elindult az európai ösztöndíj-adatbázis

Két hónapos tesztidőszak után hivatalosan is elérhetővé vált az az új portál, amely a diákoknak nyújt komoly segítséget és amely az összes európai ösztöndíj-lehetőséget tartalmazza.

A program keretében Nantes városában 3000 személy számára papírpénzeket nyomtattak szeptember közepén. A "bankókon" a következő szám szerepelt: 16 milliárd euró. Az adatbázis életre hívói ezzel jelezték, hogy mennyi is a jelenlegi európai ösztöndíjak összértéke. Az összeg egyébként egy európai uniós tanulmányból származik.

A ScholarshipPortal.eu oldalt a jövőben bárki felkeresheti és kedvére válogathat az európai egyetemek és főiskolák, valamint országok és cégek ösztöndíj-ajánlatai közül. A leendő felsőoktatási hallgatók számára közel sem egyszerű megválaszolni azokat a kérdéseket, hogy hol tanuljanak tovább, mennyibe kerül a képzés és milyen esélyeik vannak egy ösztöndíjra. Az új adatbázis segítségével minden leendő egyetemista és főiskolai hallgató választ kaphat ezekre, sőt össze is hasonlítja a különböző ajánlatokat, így eldöntheti, hogy melyik oktatási intézményben vannak a legjobb esélyei.

"Az adatbázis nagyon gyorsan növekszik. 16 milliárd euró felfoghatatlanul sok pénz, de megmutatja, hogy mekkora lehetőségeik vannak a diákoknak. Az oldalt egyre többen keresik fel, a látogatók száma már elérte a 100 000-et. Megpróbáltunk mindent annyira átláthatóvá tenni, amennyire csak lehet" - közölte Joran van Aart, a projekt holland vezetője.

A tanulók már a kezdőlapon számos szempont alapján kereshetnek az ösztöndíj-ajánlatok között és gyorsan kiválaszthatják a számukra legmegfelelőbbeket. Keresni lehet többek között szakterület, származási állam és kívánt célország alapján. A találatokra kattintva pedig azonnal elérhetővé válnak az ösztöndíjak részletei. Joran van Aart szerint a kezdeményezés mindenképpen hasznos, hiszen sok leendő felsőoktatási hallgatónak fogalma sincs a lehetőségeiről.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • blazsa #1
    Erre rá kéne menni.