MTI

Illegális filmletöltő hálózatot lepleztek le Európában

Kiterjedt nemzetközi filmletöltő hálózatot számoltak fel 13 európai országban a belga hatóságok irányításával - jelentették brüsszeli sajtóforrások csütörtökön, egy helyi ügyészségi szóvivőre hivatkozva.

Az összehangolt akció során Belgiumban, Hollandiában, Franciaországban, Nagy-Britanniában, Olaszországban, Norvégiában, Lengyelországban, Svédországban, Horvátországban, Csehországban, Németországban, Ausztriában és Magyarországon összesen 49, nagy teljesítményű számítógépes szervert foglaltak le, öt személyt előzetes letartóztatásba helyeztek, ugyanennyit pedig kihallgatásra őrizetbe vettek.

A csoport elsősorban holland nyelven szinkronizált vagy feliratozott filmek bemutató előtti letöltését tette lehetővé, és állítólag évi 6 milliárd eurós kárt okozott tevékenységével. Őrizetbe vételeket Belgiumban, Lengyelországban, Svédországban és Norvégiában foganatosítottak. Belgiumban akár 5 év börtönnel is sújthatják a főszervezőket, ha bűnösnek találják őket az internetes kalózkodásban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Pycur #5
    :D
  • Bren X #4
    És nem szabad elfelejteni, hogy azok a terrorista warezelők tulajdonképpen pedofil-kommunista-indián-banditák!!!
  • bakagaijin #3
    Hmm, tudnak időzíteni. Ugye amikor a PirateBay-re lecsaptak Svédországban az pont az EU Parlamenti választások előtt volt, ezzel sikeresen bejuttatták a kalózpártot a EP-be. Most valamikor pár hét múlva lesznek a parlamenti és önkormányzati választások Svédországban. Érdekes, a kalózpárt is indul és egyik ígéretük, hogy beviszik a Wikileaks illetve a PirateBay szervereit a parlamentbe. (Nem az eredetit, azt valamelyik múzeum már megvásárolta.)
  • sanyicks #2
    milyen 6 milliárd? pontosan tizenhatszázezermilliócsilliárdmegatrillió dollár kárt okoznak a tenorista warezelők. Kiszámolták a jogvédők az átlagjogvédő fizetés a 64-ediken* pi az e-ediken formulával.
  • Pycur #1
    És mikor hozzák nyilvánosságra azt a statisztikát hogy a letöltőoldalak bezárása után az emberek elmennek befizetni azt a 6 milliárd dollárt vagy sem? :D