Napi Online

Az Oracle leigazolta a Hewlet-Packard kirúgott vezérét

A HP nemrégiben leváltott vezérigazgatója, Mark Hurd a cég egyik legnagyobb versenytársánál, az Oracle-nél folytatja pályafutását a vállalat egyik elnökeként.

A HP Hurd irányítása alatt egyebek mellett költségcsökkentésekkel megtriplázta profitját és számítógép-, illetve nyomtatóforgalmazóból széles kínálatot nyújtó vállalattá vált. A társaság több mint 20 milliárd dollárt költött cégfelvásárlásokra, amelyek eredményeként betört az informatikai szolgáltatások, valamint hálózati eszközök és az okos telefonok piacára. Az Oracle, amely szintén akvizíciókkal bővítette tevékenységét az elmúlt években, egyebek mellett hasznát vezeti Hurd e téren szerzett tapasztalatainak.

Emellett jól jön az Oracle-nek - amely nemrégiben vásárolta fel a Sun Microsystemst, amivel hardvergyártóvá vált -, hogy a HP vezére korábban gazdag tapasztalatokat szerzett a hardver- és szoftverüzletágak összehangolásában. Az 51 éves Hurd egy évi 100 milliárd dollár körüli piaci értékű társaság éléről kerül egy 30 milliárdoshoz, így jó eséllyel idővel a 66 éves Larry Ellison cégalapító-vezérigazgató helyére léphet. Utóbbi egyébként igen-igen nagyra tartja Hurd teljesítményét a HP élén.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!