SG.hu

Két új BIX csomópont létesül

2010. szeptember 1-től a magyar internetes adatforgalmat bonyolító BIX (Budapest Internet Exchange) központ az eddigi egy helyett (Victor Hugo utca), további két csomóponttal működik majd.

A magyarországi internetszolgáltatók közötti forgalom jelentős része eddig csupán egyetlen helyen, a Victor Hugo utcai BIX központon keresztül bonyolódott. Eddig ez a "kicserélő" központ kapcsolta össze a hazai internet szolgáltatókat és tette lehetővé a közvetlen átjárást a hazai internetezők és a hazai portálok között. Ennek a csomópontnak egy esetleges kiesése a teljes magyar internet forgalmat hátrányosan érintette volna. 2010. szeptember 1-től a BIX központ az eddigi egy helyett (Victor Hugó utca), további két helyen működik majd. A fejlesztések eredményeként többszörösen redundánssá vált a magyarországi internet hátterét biztosító infrastruktúra, szinte nullára csökkentve annak esélyét, hogy valamilyen meghibásodás miatt akadályozva legyen hazánkban az internetszolgáltatók közötti forgalom.

Az egyik új BIX csomópont elhelyezésére szolgáló infrastruktúra kiépítésére az Invitel és a C.E.C.C (Közép Európai Tőkebefektetési Kft.) alkotta konzorcium kapott lehetőséget az Internet Szolgáltatók Tanácsától (ISZT). A megállapodás értelmében az ISZT a Dataneum épületében, - ott ahol az Invitel adatközpontja a DataCenter is működik - helyezte el azokat a nagyteljesítményű, az internet forgalmat továbbító eszközöket, amin az új BIX csomópont infrastruktúrája üzemel. A konzorcium az ISZT-vel aláírt megállapodás alapján rögzített árakon és műszaki paraméterek mellett nyújt közvetlen kapcsolódást az ISZT által üzemeltetett BIX hozzáférési ponthoz bármely ügyfélnek, szolgáltatónak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!