MTI

DVD-hamisítót fogtak a pénzügyőrök Gyöngyös mellett

"Nagy mennyiségű, illegálisan másolt DVD-filmet találtak a Vám- és Pénzügyőrség (VPOP) Észak-magyarországi Regionális Nyomozó Hivatalának munkatársai egy Heves megyei, Gyöngyös melletti településen közúti ellenőrzés során egy helyi lakosnál" - tájékoztatott Sipos Jenő ezredes, a VPOP szóvivője.

A férfi lakásán megtartott házkutatás során a pénzügyőrök DVD-film, illetve zenei anyag előállítására, valamint kereskedelmére utaló számítástechnikai eszközökre, csaknem két és félezer már kész DVD-filmmásolatra, speciális nyomtatóra és nagy mennyiségű - szintén szerzői jogvédelem alatt álló - színes DVD-borítóra bukkantak. A helyszínen talált számítógépből kinyert adatok alapján a nyomozók megállapították, hogy a férfi több közösségi, illetve hirdetési oldalon keresztül nagy tételben, hosszabb ideje kínálta értékesítésre az általa előállított, szerzői jogvédelem alatt álló filmeket, zenei anyagokat, számítástechnikai programokat, olvasható a közleményben.

A film és zenei alkotások előállítóit ért vagyoni hátrány a 2500 DVD-filmmásolat után meghaladja a 4 millió forintot, de ez az összeg a lefoglalt számítástechnikai eszközök további szakértő vizsgálata után várhatólag a többszörösére emelkedik, írta a szóvivő. A vámhatóság az előkerült illegális másolatokat, valamint a számítástechnikai eszközöket lefoglalta, és szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok jelentős vagyoni hátrányt okozó megsértésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Rusy #6
    Ezen úgy tudok röhögni mindig 4 millió forint vagy több vagyoni kár a politikusaink naponta lopnak ennyit, bizonyos cégek a hatványát lopják, és tényleg valami csóró gyerek a nagy fogás...
  • kadar1 #5
    Hű de nagy durranás ...Ha találomra egy 16 éves srácnál tartanának házkutatást , ki rendelkezik internettel akkor ö nála is lenne egy raklap film, és nem csak letöltik , hanem egymás közt is cserélgetik a játékokat vagy a filmeket..
  • uniu #4
    "Hát mi folyik itt Gyöngyösön :)"
  • gumibéka #3
    Az a baj (az rtl-en látott riport alapján), hogy hirdette,pénzért árulta és nagyüzemben másolta. A 2500 film nem filmrajongói home gyűjtemény volt.
  • Penge4 #2
    "szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok jelentős vagyoni hátrányt okozó megsértésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított."

    Végre megfelelően fogalmaznak és nem azt írják, hogy kár vagy hogy tolvaj.
    A vagyoni hátrányuk pedig nem érdekel, nekem sincs Dubai-i villám, mégis túlélem...
  • narumon #1
    Megint lekapcsoltak valami kis csórót aki megpróbált megélni valahogy, azután szépen felfújják. 4Millió fornt és több mi? Baromság....