Gyurkity Péter

Nyitottá vált a Google Voice

A keresőcég mindenki számára elérhetővé tette egyre népszerűbbé váló szolgáltatását, amely eddig elsősorban a meghívottaknak, valamint a diákoknak nyújtott segítséget. További hasznos újításokat ígérnek.

A Google Voice nagyjából egy évvel ezelőtt indult el útjára, sokáig kizárólag meghívásos alapon próbálhatták ki az érdeklődők. Idén májusban az .edu domain alól regisztrálók, vagyis többnyire a diákok számára is megnyílt a rendszer, most azonban - legalábbis egyelőre a tengerentúlon - mindenki számára elérhetővé vált.

A fejlesztők több érdekes funkcióval csábítják azokat, akik vagy több telefonnal rendelkeznek, vagy ismerőseik, fontosabb kapcsolataik esetében áll fenn ugyanez a helyzet - a hangsúly a nagyobb kényelmen és a kisebb költségeken van. A Voice ennek érdekében olyan érdekes opciókat kínál, mint az egyetlen szám hozzárendelése minden készülékünkhöz (ennek megfelelően mindegyik, vagy semelyik sem csörög hívás esetén, természetesen a hívó fél személyétől és besorolásától függően), a szolgáltatás összekötése a meglévő telefonszámokkal, a GMail felületébe integrált hangposta funkció, az SMS és az email közötti automatikus konvertálás, stb.


A több készülék saját hangposta fiókjait szintén összekapcsolhatjuk, így nem kell külön minden egyes telefonon meghallgatni a beérkezett üzeneteket. Az egyes üzeneteket akár szöveges formában is megtekinthetjük, amely kevésbé zavaró ha például nyilvános helyen tartózkodunk. Az USA-n és Kanadán belül ingyenes hívás és szövegküldési lehetőség áll rendelkezésünkre, a nemzetközi hívások esetében pedig kedvezményes díjakkal dolgozhatunk, akár a webes felületről kezdeményezve az adott hívást.

Mindez a fejlesztők elmondása szerint az első lépés, szerintük még csak a felszínt kapargatják a meglévő lehetőségekkel, így az elkövetkező hónapokban, években további újítások (és talán újabb országok támogatása) várható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Dark Archon #6
  "Google Voice is not available in your country."

  Valamit rosszul csinálok? Elvileg ingyenes a hívás most USA-ba. Tudnám, akkor a hazug indexesek hogyan próbálták ki.
 • Falconer #5
  Nyílvánvaló, de most még a gúgli is beszáll, szóval eggyel több.
 • lenox01 #4
  Ja mint ahogy említették már előttem is, mintha a mobil cégeken nem menne keresztül a beszélgetésed... gratulálok, legközelebb gondolkozz kicsit.
 • szvini #3
  Most nem tom mit kell fosni, eddig is azt tudtak meg az emberről amit akartak, telefon előtt ott volt a szomszéd :).
  De ott a net közösségi oldal, vagy egy egyszerűbb oldalon is letárolnak adataidat, vagy egy aukciós oldal, ott még valszeg kamuzni sem fog aki beregisztrál...

  Paranoiázz csak, te tudod.
 • djw #2
  mert így a t-*/telenor/voda rendszerén megy keresztül, ki meg jól letárolja további elemzés céljából, ha akarja... nem mindegy? :)

  mellesleg szívesen fizetnék érte, ha garantálnák, hogy nem használják fel semmire az ott tárolt üzeneteimet és üzleti titokként kezelik azokat.
 • Turdus #1
  ...és a kényelemért cserébe minden beszélgetésünk és üzenetünk keresztülmegy a guglin, aki meg jól letárolja "további elemzés" céljából.

  Köszönöm, nem.