HENT hírlevél

Kiszivárgott forgatókönyv miatt aggódik a Fox

A várhatóan jövőre mozikba kerülő, Vizet az elefántnak című film forgatókönyve kiszivárgott az internetre. A filmet gyártó Fox jogi szankciókat is kilátásba helyezve felszólította az érintett weboldalakat, hogy a szerzői jogi védelem alatt álló fájlt távolítsák el a megosztott tartalmak közül.

Gyakori, hogy belső forrásból szivárognak ki hollywoodi filmek, illetve ezekhez köthető adatok az internetre, amelyekhez aztán különböző fájlcserélő oldalakon keresztül internetezők ezrei férnek hozzá illetéktelenül. Az ilyen esetekben rendszerint kritikusoknak vagy más filmes szakembereknek szánt screener kópiák válnak a nyilvánosság számára hozzáférhetővé, jelen esetben azonban egy most készülő alkotás forgatókönyvéről van szó.

A TorrentFreak beszámolója szerint a Twentieth Century Fox által gyártott könyvadaptáció, a Vizet az elefántnak forgatókönyve került ki, és kezdett el terjedni a világhálón. A stúdió szellemitulajdon-védelemmel foglalkozó részlege számos fájlcserélő portálnak küldött ki az illegálisan terjesztett, egyébként szerzői jogvédelem alatt álló dokumentum eltávolítására felszólító figyelmeztetést. A felszólításban a stúdió kiköti, hogy ha az üzemeltetők adott határidőig nem távolítják el a fájlt, akkor jogi szankciókat alkalmaznak ennek elérése érdekében. A stúdió Reese Witherspoon és Robert Pattinson főszereplésével két hete kezdte el forgatni a Sara Guen regényéből készülő filmet, amely egy vándorcirkusz történetét meséli el.

A Fox történetében nem ez az első eset, hogy félkész filmjének ügyében sérülnek szerzői jogai. Tavaly tavasszal az X-Men széria Farkas című részének még befejezetlen kópiája - a hírek szerint a vizuális effektek egy része még hiányzott - egy hónappal a bemutató előtt szivárgott ki az internetre. A stúdió a kalózfájl terjedésének megakadályozása érdekében akkor is számtalan weboldalt szólított fel a kópiák eltávolítására, továbbá kérte az FBI és az Amerikai Mozgókép Szövetség (MPAA) segítségét a forrás megtalálásához és felelősségre vonásához.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • pixx #3
    Már a címe is ütős...biztos eszembe jutna letölteni, most emiatt aggódni, a Farkas miatti hisztit megértem, mert ott biztos elestek bevételtől. Én elakartam menni a moziba, de történet egyszerűen olyan rossz volt, hogy kihagytam (gondolom képregényben jobb volt), plusz szembe ment a 3 x-men filmmel.
    Tudom, hogy az x-men filmekben sok változás lett a képregényhez képest, de ezt a Farkas filmnél figyelembe kellett volna venni, nem tették, így nekem csak rossz benyomásom van a filmről...
  • binarpy #2
    Nem érzem magamban a késztetést, hogy most rögtön megkeressem, és elolvassam a forgatókönyvet, mert ez valami hű de csuda jó film lehet...
  • lapaleves #1
    nem tudom ki hogy van vele, de én úúúúgy elolvasnék egy jó szaftos forgatókönyvet a vándorcirkuszról. főleg ha rendezői irkafirkák is vannak a margón.