MTI

Lopott virtuális bútorok után nyomoz a finn rendőrség

Egy virtuális tolvajtréfának könnyen nagyon is valódi büntetéssel járó valódi következményei lehetnek Finnországban: kamaszok körében népszerű közösségi oldalról eltűnt virtuális bútorok ügyében indult szabályos hatósági nyomozás.

A rendőrség keddi közleménye szerint a Habbo Hotel elnevezésű virtuális szállodából jelentős összegre rúgó virtuális tulajdont loptak el négyszáz felhasználótól. Az oldal látogatói virtuális karaktert alkothatnak maguknak, aki a barátaival lakik, háziállatokat tarthat és díj ellenében bebútorozhatja a saját szobáit. A kiberbűnözők félrevezető honlapok segítségével nyúlták le a felhasználók nevét és jelszavát, amivel aztán beléptek Habbo-profiljaikba, és ellopták a bútoraikat.

A rendőrség öt finn nagyvárosban tartott házkutatást, számítógépeket foglaltak le, és számos embert kihallgattak. Bár az okozott kár értékét eddig nem tudták felbecsülni, néhány felhasználó komoly anyagi veszteség szenvedhetett, szerepelt a hatósági közleményben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • peterx #5
    OMG
  • danesz234 #4
    Ebben megcáfolnálak most az biztos hogy Magyarországon nem csinálnak a trafizáson kívül semmit. A másik pedig én beszéltem nemrég olyan magyarral aki kint él már évek óta Finnországban és ő azt mondta el hogy ott bizony nincsenek lopások mivel ők nem is ismerik ezt a dolgot. Kis falvakban a házakat még kerítések sem választják el egymástól. Sőt neki a gyermekei a bicajokat kint hagyják az utcán nem úgy mint nálunk hogy négy lakattal is necces hogy két óra múlva megtalálom a jó öreg szamarat a helyén. Ja és ami nagyon fontos hogy ott a rendőr nem csak bábként van kint és ott fel sem merül az állampolgárban hogy a rendőr ellen mennyen. Van még hova fejlődnie szerintem ennek az országnak. És náluk nincsen annyi bodzaszedő se mint nálunk.
  • DeviloftheHell #3
    ezért fizetnek az idiota tinik és a szüleik? löjjék már le mindet könyörgöm
  • zedow #2
    Azt a lebordult... normalisok ezek? Csinaljak meg ugy a jatekot hogy ne lehessen ilyent csinalni. Mekkora barmok... ingyenelok...
  • Tinman #1
    És itt a bizonyíték, hogy igen is VAN rokonság a Finnek és a magyarok között!

    Ugyanis pontosan ugyan olyan haszontalan mind a két nemzet rendőrgárdája.

    Nálunk egész álló nap traffipaxolnak, mert ugye úgy nem kell konfrontálódni a ci... cickányokkal, Mória rémségeivel és Mordor setét trolljaival vagyis a valódi bűnelkövezőkkel. Nem kérem. Így csak kattogtatni kell és dől a lé, mert nem élt még olyan autós ezen a sárgolyón, aki még soha életében ne gyorshajtott volna valamilyen ésszerű kereten belül.

    A finnek, meg rajzolt bútorok után nyomoznak.



    Drakulálok!