MTI

Az USA katonai erővel válaszolhat egy kibertámadásra

Az Egyesült Államok katonai erővel válaszolhat, ha kibertámadás éri - mondta az amerikai védelmi minisztérium egy magas rangú tisztviselője Washingtonban.

A Pentagon számításba venné a katonai ellencsapás lehetőségét, ha megtámadnák a kibertérben - jelentette ki James Miller védelmi politikai államtitkár egy konferencián. "El kell gondolkodnunk azon, hogy milyen lehetséges válaszokat adhatunk, amelyek nem korlátozódnak a kibertérre" - fogalmazott, azt azonban nem fejtette ki, hogy mi minősül kiberháborúnak. Utalt rá, hogy a fogalmak körül még sok minden tisztázatlan. Jelezte, hogy már a legkülönfélébb támadások érték az amerikai számítógépes rendszereket a digitális kémkedéstől kezdve hamis adatok hálózati feltöltéséig. Ezek azonban még feltétlenül jelentettek háborút - tette hozzá.

A védelmi államtitkár elmondta, hogy valós és egyre növekvő az a fenyegetés, amelyet terroristák, bűnözők és mások jelentenek az Egyesült Államok kiberhálózataira. Az elmúlt évtizedben egyre több és kifinomultabb támadás történt, az amerikai védelmi rendszereken már naponta több ezer esetben keresnek fogást - mutatott rá. Azt is elmondta, hogy a Pentagon hálózataiban mintegy 7 millió számítógép üzemel.

Az amerikai védelmi minisztérium a közelmúltban hozta létre az új Kiber Parancsnokságot, amelyet Keith Alexander altábornagy, a titkos tevékenységet folytató Nemzetbiztonsági Ügynökség igazgatója fog irányítani. Alexander kinevezését a múlt héten erősítette meg a szenátus. A tábornok kongresszusi meghallgatásán jelezte: az új parancsnokság felkészül arra is, hogy szükség esetén támadó jellegű műveletet hajtson végre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bakagaijin #12
    Naja, de kit? Kommandósokkal felkeresnek többezer zombihálózatos gépet és automata gépfegyverekkel levírusírtják? Vagy ez is csak egy indok az olajfúrásra?
  • AbyssLord #11
    Igen, és nemsokára eljön az első információs hidegháború.
    Aki le meri terhelni az usa szervereket, az atomot kap.
  • Komolytalan #10
    Az ebben a jó, hogy kinéznek maguknak 1 országot, mondjuk Magyarország - sok itt az édesvíz. Aztán jól felnyomják a pentagont egy magyar szerveren keresztül, kilőnek pár rakétát de hogy-hogy nem "sikerül" hatástalanítani őket a levegőben, és már jönnek is a bombázók, és szarrá bombázzák az országunkat. Aztán meg újjá építik a vízkutakat, meg vágnak ide egy csővezetéket, 2 éven belül sivatag lesz az ország, de bunkó joe-nak lesz mit innia usákföldön.
    Ettől egyszerűbben gyártható háborús ürügyet nem látott még a világ. Mocskos egy undorító, parazita népség.
  • halgatyó #9
    Keresik az újabb ürügyet az újabb háborúhoz. A korábbi ürügyek ma már kissé égők...
    A terrorista hantát már csak néhány agymosott hiszi el nekik.
    Ez a kiber-izé azért is jó, mert lehet sajtó-össztüzet zúdítani valakire úgy, hogy a köznép csak olvassa és olvassa meg hallja a fostévékben napota 10ezerszer, de a saját szemével nem tud meggyőződni róla...(akár a klímaváltozás)
  • Oláh Herkules #8
    vagy más országból ami vissza tud ütni.
  • uniu #7
    ...kivéve ha Kínából jön a támadás.
  • kissssss #6
    ehhh tessék? afgán terroristák inkább robbantatnak Irakot meg egy kamu sztori miatt támadták meg ott meg csak az olaj a lényeg.

    jah hogy előbb tájékozódni kéne mint be szólogatni a másiknak.
  • GabiWong #5
    Már ha addig össze nem omlik usreal.
  • kadar1 #4
    Eddig az olaj volt a fő célpont,ha ilyen tempóban fogy az édesvíz készletük akkor 10 év múlva azért fognak háborúzni ..
  • donatus13 #3
    azokhoz ,hogy jön a kibertámadás?-_- egyiknél se volt ilyesmi, ott az olaj a fő indok.