MTI

Péntektől kapható a Google telefonja Nagy-Britanniában

A Google első saját fejlesztésű mobiltelefonja pénteken jelenik meg Nagy-Britanniában a Vodafone üzleteiben.

Ezzel a szigetország lesz a világon az első, ahol a Nexus One nemcsak az interneten keresztül, hanem szaküzletekből is megvásárolható. Szakértők szerint a Google Android operációs rendszerével működő tajvani gyártmányú telefon tűnik az Apple-féle iPhone eddigi legerősebb vetélytársának. Az ingyenes műholdas navigációs berendezéssel (GPS), többfunkciós érintőképernyővel, integrált böngészővel, illetve levelezőrendszerrel szállított telefont a brit Vodafone ügyfelei kétéves hűségidő aláírásával ingyen, azaz havi 35 font (10.800 forint) előfizetési díj ellenében vihetik haza. A legolcsóbb, 25 fontos (7715 forintos) előfizetést választók 99 fontért (30.548 forintért) juthatnak hozzá a telefonhoz.

A Nexus One okostelefonnal már 20 fölött van azoknak a készülékeknek a száma, amelyek a Google saját fejlesztésű operációs rendszerét tartalmazzák. Az 1 gigahertzes Snapdragon processzorral készülő, 11,5 milliméter vastag készülék kijelzőjének átmérője 9,4 centiméter, súlya mindössze 130 gramm. Az első Android-alapú telefonhoz hasonlóan ezt a januárban bemutatott készüléket is a tajvani HTC fejlesztette.

A versenytárakhoz képest kisebb és könnyebb Nexus One egyik legfontosabb előnye, hogy nagyobb mozgásteret ad a felhasználónak a kezelőfelület testre szabásánál. Ugyanakkor az Apple 45 fontos (13.874 forintos) havidíjért elvihető telefonjához képest a Nexus One-ra lényegesen kevesebb alkalmazás érhető el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • cateran #1
    Khmm... az Iphone 3GS 16 Gb 2 eves husegblablablaval 25 fonttol van az Orangenel.....Vodafonenal 30,O2-nel 35 fonttol van..mifele 45 fontrol van szo a cikkben? A 18 honapos is 30-nal kezdodik,nem 45-nel... (persze van 75 fontert is...akkor ingyen van a telo)