Napi Online

Motorola-darabot adott el a Google

A Google 2,35 milliárd dollárért eladta Motorola Home nevű cégét, mely digitálistévé-vevőket gyárt − jelentették be szerdán.

A vevő az Arris Group, mely készpénzben és részvényekben fizet. Az adásvételt mindkét cég vezetősége jóváhagyta, a tranzakció várhatóan 2013 második negyedévében zárul le a versenyjogi hatóság döntése után. Az üzlet megkötése után a Google 15,7 százalékos tulajdonosa lesz az Arris Groupnak. A Motorola Home idén májusban került a Google tulajdonába, amikor a netes óriáscég összesen 12,5 milliárd dollárért megvette a Motorola Mobility nevű céget; a felvásárlás elsődleges oka az volt, hogy az üzlettel egy sor értékes szabadalom is a Google birtokába került. Emellett a cég az elmúlt bő fél évben azon dolgozott, hogy a Motorola veszteséges mobilüzletágát újjászervezze.

A Google közlése szerint a Motorola Home nyereséges volt, a szeptember végével zárult utolsó négy negyedévben 3,4 milliárd dolláros árbevételt realizált. A hírek szerint az Arris mellett a brit Pace volt a másik vevőjelölt, azonban ők végül nem tudtak megállapodni a Google-lel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!