MTI

Mobiltelefonnal fotózott feliratokat fordít a Google szoftvere

Mobiltelefon-kamerával készült képeken felismerhető szövegekről, feliratokról készít fordítást a Google fejlesztés alatt álló új szoftvere.

A barcelonai Mobile World konferencián bemutatott fordító program újdonsága, hogy a - hasonló szolgáltatásokat kínáló szoftverekkel ellentétben - a fordítás nem a telefonon, hanem a Google nagyobb erőforrásokkal rendelkező, ebből adódóan pontosabb fordítást lehetővé tévő szerverein készül. Az Android operációs rendszerre írt program piacra dobásáról egyelőre még nem közöltek részleteket.

Eric Schmidt, a Google vezérigazgatója a mobiltelefonokra írt alkalmazások legfontosabb előnyének a felhőprogramozást (cloud computing) tartja, ezzel a módszerrel ugyanis a telefonok korlátozott teljesítménye a számítási felhőben, azaz az internetre kapcsolt gépek kapacitásával növelhető. Ezzel azonban még az a probléma, hogy az ilyen műveletek elvégzéséhez nagysebességű 3G/HSDPA lefedettségre van szükség, ez pedig számtalan országban még korlátozottan, vagy csak nagyobb telefonköltség árán vehető igénybe.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!