SG.hu

Földbe rejtett scannerek

Elásott, szekrénybe és ágyba rejtett számítástechnikai eszközökre bukkantak a kazincbarcikai nyomozók.

Még április elsején törtek be egy sajókazai irodába, ahonnan különböző számítástechnikai eszközöket scannert, monitort, DVD lemezeket, modemet, számítógépet vitt el az akkor még ismeretlen elkövető, mintegy 700 000 forint értékben. A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság lopás miatt indított eljárást az ügyben.

A nyomozás során gyanú merült fel arra, hogy az ellopott eszközök egy sajókazai ingatlanban lehetnek. Az április 14-én megtartott házkutatás során többek között az ágyneműtartóban pokrócba csomagolt billentyűzetet, a szekrény fiókjában DVD lemezeket találtak a rendőrök. A tolvajmentési akciót "színesítették" a majd 80 centiméter mélyen elásott takaróba és műanyag ládával elfedett scannerek. A bűncselekmény elkövetésével a helyi R. P. gyanúsítható, aki beismerő vallomást tett a Sajókazai Rendőrőrsön elszámoltatása során.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • goger #5
    gondolom rácz rafael rézműves több nem jut eszembe ami tipikus...
  • uniu #4
    Azért R.P. mert cigány az elkövető. Ilyen egyszerű.
  • Frosty01 #3
    kéne, de az nem kifizetődő ...
  • Piel #2
    Már régóta ki kellene írni a nevét annak aki bűnözni mer. A törvény szigora ha nem elegendő (mint ahogy kis hazánkban is,) legalább a megszégyenítés lehessen egy "fegyver" a médiában, mint visszatartó erő.
    Nem értem amikor arról beszélnek a jogvédők, hogy személyiségi joga van egy bűnözőnek. Annak az embernek akit meggyilkoltak, nem volt joga az élethez? A megszégyenítés sokkal, de sokkal kisebb retorzió, mint amikor valakinek elveszik az életét. Annak az embernek akit milliókkal átvertek, annak nincs joga a pénzéhez?
    A multi bevásárló központok behoznak mindenféle vacakot, amit aztán a vásárlókat átverve, nagy haszonnal eladnak, de a vásárló akár beteg is lehet ebből kifolyólag. Nincs joga a magyar állampolgárnak megismerni azokat a cégeket akik a rossz minőségű terméket hoztak forgalomba! Miért az üzlet a profit az első? A Magyar államnak nem az állampolgárait kellene védenie minden lehetséges módon?
  • Tetsuo #1
    R. P. Miert nem lehet kiirni a teljes nevet, mint pl Angliaban?