SG.hu

A Sharp megnyitotta új napelemgyárát

A Sharp 2010. március 29-én megnyitotta a GREEN FRONT SAKAI-ban található új vékonyfilmes napelemgyárát, mely a legmodernebb vékonyfilmes napelemekkel látja el a világot.

Az új üzem nagyméretű, 1000 x 1400 milliméteres üvegszubsztrátumok felhasználásával állít elő vékonyfilmes napelemeket. A vékonyfilmes napelemek szerkezetét az üvegszubsztrátumba ágyazott vékony szilíciumrétegek alkotják, így lehetővé vált a felhasznált szilícium mennyiségének jelentős csökkentése, amely így mindössze körülbelül egy százaléka a kristályos napelemben használt mennyiségnek. Az előállítási folyamat egyszerűbb, ezáltal a gyártás költsége is alacsonyabb, és éppen ezért a vékonyfilmes napelemek - ezen belül is főként a nagyméretű fotovoltaikus energiatermelő berendezések - iránti igény a világ minden tájáról jelentős.


A Sakaiban található vékonyfilmes napelemgyár mintaként szolgál majd a Sharp ezután építendő vékonyfilmes napelemgyárai számára. A Sharp a jövőben is tovább fejleszti szabadalmazott gyártási technológiáját és kamatoztatja a területen szerzett szakértelmét, hogy kielégíthesse a napelemcelleák iránti világszerte egyre növekvő keresletet. Kapacitása 160 MW évente (kezdeti kapacitás).

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • duke #3
    "Válságálló a napelemgyártás

    A Sanyo Hungary Kft.

    idén 440 új munkahelyet létesít dorogi gyárában. Egy régi, 13 ezer négyzetméteres üzemcsarnokban hozzákezdtek a cég harmadik napelem-összeszerelő üzemének "
    link

    alakul ez
  • Oláh Herkules #2
    talán akkor valamikor elérhető árú jó hatásfokú napelemeket is lehet majd venni...
  • duke #1
    csak igy tovabb hajra