SG.hu

Kétméteres LED-tévét mutatott be a Sharp

A rendkívül nagy méretű, kétméteres (80 colos) képátlóval rendelkező Sharp AQUOS Quattron 3D LED LC-80LE857E TV a Sharp legújabb TV-kínálatának csúcsmodellje.

A harmadik generációs, négyszínű Quattron technológiával, al-pixel vezérléssel és Clear Picture processzorral rendelkező új Sharp TV a cég közleménye szerint kiváló 2D-s és 3D-s képminőséget nyújt élethű színmegjelenítéssel. Az Active Motion 800-ban alkalmazott technológia csökkenti a gyorsan mozgó tárgyak elmosódását és javítja a kép élességét is. Az új TV PVR funkciója lehetővé teszi, hogy a műsorokat a televízió USB csatlakozóján keresztül egy külső meghajtóra rögzítsük, de akár Divx fájlokat is lejátszhatunk róla. Az új modell rendelkezik az összes jelenleg elérhető digitális tunerrel.


A nyílt forráskódú webböngészővel ellátott új AQUOS NET platformnak köszönhetően a nézők korlátlan internet-hozzáféréssel rendelkezhetnek, valamint számos különböző alkalmazást érhetnek el. A kétmagos processzor segítségével pedig a készülék működtetése határozottan egyszerűbb és gyorsabb. Akár okostelefonról, vagy táblagépről is vezérelhető a képernyő. Az LE857E sorozat emellett támogatja a HbbTV Hybrid TV-t, ami a DVB-T alapú digitális földfelszíni televíziózást ötvözi az internetes adatátvitellel.

A Sharp AQUOS Quattron 3D LED LE857 modell rendelkezik az ún. Wallpaper, azaz tapéta funkcióval, mely lehetővé teszi, hogy állóképeket jelenítsünk meg a televízió képernyőjén. Ezáltal a kikapcsolt készülék nem csak egy fekete folt a falon, hanem megjeleníti az általunk kiválasztott képeket, legyenek azok grafikák, fényképek vagy akár kedvenc műalkotásaink reprodukciói. Ugyanakkor ez nem klasszikus "diavetítés" módot jelent, mivel a kép fényereje‪ közel azonos az eredeti festmények fényerejével. Wallpaper módban a készülék csupán 30-40 W-ot fogyaszt - egy kisebb villanykörtével megegyező energiát, a fényerő pedig csak 30cd. Egy ilyen finoman bemutatott kép kiváló kiegészítő dekoráció lehet bármilyen belső térben.‬

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • AgentKis #1
    Úgy vagyok vele, mint székely bácsi a zsiráffal az állatkertben:
    - Szép-szép, de otthonra nem kéne!
    Persze leginkább azért, mert abban a házban ahol lakom, egyszerűen nem tudnám elég távolról nézni (csak 6 méter a nappali nagyobbik oldala), hogy ne kelljen a fejemet forgatni hozzá. Szóval úgy érezném, hogy moziban vagyok, de csak az első sorba jutott jegy (így már jártam és sz@r volt)

    Amúgy meg: "30-40 W-ot fogyaszt - egy kisebb villanykörtével megegyező energiát, a fényerő pedig csak 30cd." Ezeket a körtéket nem éppen a fogyasztásuk miatt akarják mellőzni az EU-ban? (persze tudjuk, hogy inkább a túl alacsony áruk miatt, de ez kikívánkozott...)

    "Az új TV PVR funkciója lehetővé teszi, hogy a műsorokat a televízió USB csatlakozóján keresztül egy külső meghajtóra rögzítsük, de akár Divx fájlokat is lejátszhatunk róla." Ez már vagy 5 éve működik, többmilliós TV nélkül is...