HENT hírlevél

Elindult az első arab legális letöltő portál

Elindult a közel-keleti régió első legálisan működő online letöltő portálja. A Shofha.com üzemeltetői remélik, hogy a weblap segít visszaszorítani az arab országok kalózkodási arányát.

A napokban helyezték üzembe a közel-keleti régió első, legálisan működő letöltő portálját. A Shofha.com portál felhasználói DVD-minőségű tartalmakat - filmeket, tévésorozatokat, videókat - tölthetnek le, kölcsönözhetnek ki vagy tekinthetnek meg az oldalon keresztül. A weblapot üzemeltető Linkonline szándékai szerint olyan áron kínálja a legális hozzáférést, amely becsléseik szerint alacsonyabb a legtöbb, a régióban forgalmazott kalózlemez áránál. Az üzemeltetők így remélik, hogy jelentős számú fogyasztót tudnak majd a legális hozzáférési lehetőség használatára ösztönözni.

A Linkonline képviselője, Mostafa Kamel a weblap elindításával kapcsolatban kiemelte, a cég a kalóztartalmakat kínáló weboldalakat tekinti elsőszámú versenytársának. Mint mondta, a Shofha.com fizetős portál ugyan, de az ingyenes kalózoldalakkal szemben nagy előnye lehet, hogy egy helyen összegyűjtve kínál hozzáférést a legkülönbözőbb tartalmakhoz, míg az illegális letöltési helyek nem egy esetben több szerver, weboldal vagy fórum meglátogatását teszik szükségessé. A szakértő szerint felhasználói szemszögből nézve mindenképpen az a portál a vonzó, ahol minden keresett tartalom megtalálható és a letöltés is egyszerű.

Kamel hozzátette, az üzemeltetők jelenleg a fájlállomány bővítésén dolgoznak. Terveik szerint az adott évben megjelenő arab nyelvű szórakoztató tartalom 99-100 százalékát szeretnék online is elérhetővé tenni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mrzed001 #2
    Már vagy 6-7 éve fel lett dobva az állami legális torrent ötlete (tokkal, vonóval, ugyanaz többféle formátumban, kedvezményekkel seedelőknek, alacsony árak, ...)
    Csak hát ebbe tönkremennének a semmirekellő zskiadók (ezért is csak arab és távolkeleti országban lehetséges ilyen kezdeményezés)
  • Magiszter #1
    Végre egy pozitív kezdeményezés. Nem a kalózokat üldözik fáklyákkal, érthetetlen latin imákat kántálva és mindenkit bűnösnek kiáltva ki aki nem áll be a sorba, hanem nyújtanak egy "jobb" alternatívát. Remélem ha náluk beválik akkor a sok szerzői-jog"védő" is belátja hogy már 30 év eltelt a kazettás-bakelitlemezes árusítás óta és ebben van a jövő. Nem fenyegetni kellene hanem fejleszteni, haladni a korral.
    Hajrá Musztafa!!!