Alex

Bemutatták a Nokia C5-öt

A Nokia bemutatta a Nokia C5-öt, a legújabb, online közösségi jelenlétre és megosztásra optimalizált okostelefonját.

A C sorozat középpontjában az online közösségi jelenlét és kapcsolattartás áll. A készülék kezdőképernyőjéről elérhetőek a legkedvesebb kontaktjaink, valamint a Facebookos állapot frissítések a telefonkönyvben láthatók. A közösségi oldalak - például a Facebook, MySpace - elérése gyors és egyszerű, míg a Nokia Messagingen keresztül hozzáférhetők az Ovi Mail és más szolgáltatók azonnali üzenetküldési és e-mail fiókjai. A fotók és a videók megosztására is gondoltak.

A 3,2 megapixeles kamera felvételeit nagy sebességű adatkapcsolaton át (HSDPA/HSUPA) át tölthetjük fel a netre, de ha a telefonon akarjuk tárolni az sem gond, mivel jár hozzá egy 2GB-os memóriakártya is (maximum 16 GB-os helyezhető bele). Az autófokusz mellett LED-es vaku is segít a magasabb képminőség elérésében. A videókészítés nem az erőssége, csupán VGA minőségben, 15 képkocka/másodperc sebességgel tud rögzíteni. A 2,2 collos kijelző 320 x 240 pixeles, 16,7 millió szín megjelenítésére képes, kezelőfelülete az S60-as platform harmadik generációjára épül.


A kompakt készülék az Ovi Térképek legfrissebb verzióját kínálja ingyenes gyalogos és autós navigációval, beleértve a földrajzi helyzet megosztását is a Facebookos barátainkkal. A zenehallgatást FM rádió, beépített zenelejátszó, 3.5 mm-es AV csatlakozó és sztereó hangszóró támogatja. A rengeteg szolgáltatás sok energiát igényel, ezért 1050 mAh kapacitású akkumulátora a gyártó közlése szerint alig 4,9 óra beszélgetési időt tesz lehetővé.

A rozsdamentes acélból készült C5 tömege 89 gramm, mérete 12 x 46 x 112 mm. Szállítása várhatóan 2010 második negyedévében kezdődik. Fehér és világosszürke színben kerül piacra. A készülék gyártó által kalkulált ára 135 euró lesz, adók és kedvezmények nélküli kiskereskedelmi áron.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • krajcsovszkig #7
    Nem olyan rossz a symbian, a mostani frissítésekkel kifejezetten jó lesz (bár ebben még nem lesznek azok benne sajnos)
    A maemo meg alkalmatlan erre a kategóriára, el se bírná ez a proci és az átlag mobilozó képtelen lenne használni, olyan bonyolult. Ja, és elvileg nem is lesz Maemo, valami MeeGo vagy hogyishívják lesz, meg x86 (!) platform.
  • bigjoe #6
    "2,2 collos kijelző". Ugyan már!
  • JeD #5
    Mikor dobják már ezt a szerencsétlen Symbiant? Maemo FTW! (Meg különben is, minek két platformot fenntartani?)
  • Glutamin #4
    Céges telefon Wifi nélkül?
  • Koge #3
    ime a kovetkezo alap ceges telefon. olcso megbizhato es nem hulye
  • celza8807 #2
    én már az érintőképernyőset várom (:
  • passatgt #1
    "online közösségi jelenlétre és megosztásra optimalizált okostelefonját. "

    ehhez alap lenne egy qwerty